Dávid Kornél: Ilyen emberekre szükség van, mint Kobe Bryant • SportTV

Dávid Kornél: Ilyen emberekre szükség van, mint Kobe Bryant

2020. 01. 29. 12:11    
Olvasási idő: 2 perc

Dávid Kornél az egyetlen magyar kosárlabdázó, aki pályára lépett Kobe Bryant ellen az NBA-ben. A Sport TV Kobe Bryantre emlékező műsorában ő is beszél a vasárnap tragikus körülmények között elhunyt legendáról. Szerinte szükség van ilyen játékosokra, és a mostani szupersztárok is azért kezdtek el kosárlabdázni, hogy olyanok legyenek, mint a Black Mamba.

Kobe Bryant, nem felejtünk. (Fotó: Getty Images)

2020. január 26-án tragikus helikopter-balesetben elhunyt az ötszörös NBA-bajnok, Oscar-díjas Kobe Bryant, az ő 13 éves lánya, Gianna Bryant és hét útitársuk. Az egész világot megrázta a hír, természetesen a Sport TV stábját és Dávid Kornélt is.

„Ugyanazt kaptuk tőle, mint mondjuk Michael Jordantől. Azért kezdtek el emberek kosárlabdázni, hogy egyszer odakerülhessenek, egyszerűen olyan motiváció, olyan húzóerő volt az ő játéka. Mikor a kisgyerekek nézik a mérkőzéseket, ők nem látják az összefüggéseket a pályán, ők azt látják, hogy van egy fenomenális atléta, egy olyan játékos, aki mindenkin átverekedve is be tudja dobni, aki közelről és távolról is klasszis. A gyerekeknek az kell, hogy valami miatt megszeressék a játékot, és ezek az emberek, akik most szupersztárok, ők Kobe Bryanten nőttek fel, ők azért lettek kosárlabdázók, hogy odakerüljenek. Ilyen emberekre szükség van, és minden más ehhez csak hozzájárul, hogy ez nő és nő, és folytatódik. Ahogyan telnek az évek, generációk nőttek fel, és generációkat köt össze, mert például Vince Carter még mindig játszik, vele együtt kezdték el középiskolában. Nem csak az érett felnőttek, vagy fiatalok, akik akkor követték az NBA-t, hanem akik akkor születtek, és utána elkezdték nézni a kosárlabdát, azért kezdték el, hogy egyszer ők is Kobe Bryantek legyenek” – foglalta össze a műsorban Dávid Kornél, mit kaptunk Kobe Bryanttől. Hazánk egyetlen NBA-játékosa többször is játszott a Los Angeles Lakers ellen, testközelből látta, milyen volt, az akkor még nagyon fiatal Kobe Bryant.

A Sport TV szerdán 18 órától a tragikus körülmények között elhunyt Kobe Bryant tiszteletére az utolsó mérkőzése köré épülő emlékműsort sugároz. Előbb egy stúdióbeszélgetést, amelyben Dávid Kornél mellett a Bryant pályafutását kommentátorként, illetve szakkommentátorként végigkísérő Szaniszló Csaba, Tőrös Balázs kettős idézi fel a Lakers a legendával kapcsolatos emlékeit. Ezt követően a nem mindennapi pályafutását tökéletesen lezáró Utah Jazz elleni búcsúmeccsét is megnézhetjük az eredeti magyar kommentárral.

Mert mi úgy emlékszünk Kobe Bryantre, amilyen volt: GYŐZTESKÉNT!

A Kobe Bryant emlékének szentelt adást január 29-én, szerdán 18 órától sugározzuk a Sport2-n, majd január 31-én, pénteken 22 órától a Sport2-n megismételjük.