A Lakers és LeBron erőt demonstrált a héten • SportTV

A Lakers és LeBron erőt demonstrált a héten

2020. 03. 09. 15:48    
Olvasási idő: 3 perc

Hatalmas formában van a Lakers. Pont fordítva sült el a Los Angeles Lakers legutóbbi hete, mint decemberben a karácsony előtti időszak. Pénteken a ligaelső Milwaukee Bucks-t, vasárnap a városi rivális, és a bajnoki címre is esélyes Los Angeles Clipperst győzték le LeBron James-ék.

LeBron James és Anthony Davis remekelt a héten. (Fotó: @Lakers / twitter)

Kemény hétvége előtt állt a Los Angeles Lakers, de az aranysárga-liláknak sikerült tökéletesen abszolválni a feladatokat. Pénteken a ligaelső Milwaukee Bucks ellen lépett pályára a nyugati konferencia első helyén álló Lakers.

113-103-ra nyertek LeBron Jamesék. A 35 éves klasszis 37 ponttal, 8 lepattanóval és 7 gólpasszal zárt, Anthony Davis pedig 30 pontot és 9 lepattanót szerzett. Giannis Antetokounmpo 32 ponttal, 12 lepattanóval és 6 gólpasszal töltötte fel a statisztikai lapot, de ez most nem volt elég. A teljességhez hozzátartozik, hogy Giannis megsérült a második negyedben, és azóta nem is játszik, a térdében az ízületi tokkal van gond.

Egy nap pihenő után vasárnap egy „idegenbeli” Clippers elleni ütközet következett. Ez ugye annyit jelent, hogy a parketta feketére volt festre, nem lilára és sárgára, de hivatalosan mégis vendég volt a Lakers. Szóval a Los Angeles-i ütközetre készült a világ, és nem kellett csalódni. Az NBA jelenlegi két legjobb duója csapott össze, és ezt a meccsen mutatott játékuk remekül bizonyította, az egyik oldalon a James-Davis páros, a másikon a Leonard-George duó brillírozott.

Mindkét páros 58 pontot rámolt be, a Lakersnél még 15 lepattanó és 11 gólpassz is összegyűlt. George volt a meccs legjobb dobója 31 ponttal, David a második 30-cal, LeBron James 28-at, Kawhi 27-et vállalt. A meccset 112-103-ra nyerte a Lakers:

De miért mondjuk, hogy ez nagy dolog?

Erőt mutatott: A Lakers ezzel az alapszakasz utolsó negyedéken rajtján legyőzte két legfőbb ellenfelét, a ligaelsőt és a legnagyobb nyugati riválist, amellyel ráadásul Los Angelesért is meg kell küzdeniük.

A két meccsen mutatott játék alapján jelen pillanatban az NBA legjobb csapata a Lakers.

Közelítés: Kézzelfogható közelségbe került a ligaelső pozíció, ami akkor lehet igazán hasznos, ha bajnoki döntőbe jut a csapat, és a Bucks lesz az ellenfele. A Bucks most 53-11-gyel áll, a Lakers 49-13-mal.

Távolodás: Nőtt a Lakers és a Clippers között a távolság, most 6,5 meccs James-ék előnye a Clippersszel szemben (43-20). Szinte biztos, hogy a konferenciát megnyerik az alapszakaszban. Egyébként az utolsó Clippers-Lakers meccs óta jelentős változások voltak mindkét keretben. A Clippersnél szerepel már Marcus Morris és Reggie Jackson, és még érkezik Joakim Noah is, míg a Lakershez került Markieff Morris, és majd Dion Waiters is a keret tagja lesz.

0-3-ból 2-3: A szezonban eddig a hétvégéig sem a Clippers-t, sem a Bucks-t nem sikerült megvernie a Lakersnek. A Clippers a szezonnyitón és karácsonykor is nyert, a Bucks pedig december 19-én. Ez összesen 0-3.

0-2-ből 2-0: Decemberben, tehát egy héten belül a Bucks és a Clippers is legyőzte a Lakerst, és akkor 4 vereséget gyűjtöttek James-ék egymás után. Most viszont egy eddig négymeccses győzelmi széria két meccse volt ez a Bucks és Clippers elleni rangadó.

LeBron 35: LeBron James ismét bizonyította, hogy 35 éves kora ellenére még mindig ő a Király. Októberben és decemberben többen is megszólták a Clippers és Bucks elleni meccsek után, nekik adott egy nagyon erős választ. Talán nem véletlen, hogy ezt posztolta a Clippers legyőzése után:

😤👑

Posted by LeBron James on Sunday, March 8, 2020

A két meccsen 65 pontot dobott, kiosztott 17 gólpasszt, leszedett 15 lepattanót, szerzett 3 labdát és volt 2 blokkja. Pedig a Clippers ellen nem is volt űr üzemmódban, kivéve a negyedik negyedben, amikor 12 pontot szerzett, és kiosztott 3 gólpasszt. Tényleg nem akar öregedni!

Ez a két meccs megmutatta, hogy miért várjuk nagyon a rájátszást. Már most várjuk, hogy a Lakers és a Clippers valamilyen úton-módon akadjon össze a rájátszásban… De április 9-én lesz majd még egy Lakers-Clippers meccs, ez az a találkozó, amit Kobe Bryant tragikus halála miatt elhalasztottak januárban.

A héten három NBA-meccset ad a Sport TV: Pénteken hajnali egytől a Bucks-Celtics keleti rangadót a Sport1-en, amit 15:30-től a Sport1-en és 21 órától a Sport2-n is meg lehet majd nézni. Szombaton 19 órától a Sport2-n élőben közvítjük a Dallas Mavericks – Phoenix Suns meccset, majd utána 22 órától jön az Alley-oop, vasárnap pedig 20:30-tól a Sport1-en lesz a Portland Trail Blazers – Houston Rockets meccs.