Éld át újra az NBA-szezon legjobb meccseit! • SportTV

Éld át újra az NBA-szezon legjobb meccseit!

2020. 03. 20. 11:02    
Olvasási idő: 2 perc

A koronavírus, a különböző bajnokságok leállása és az otthoni karantén miatt az NBA-szurkolók picit nosztalgiázhatnak. Egyrészt mert olyan meccseket ad a Sport TV, amik felejthetetlenek voltak ebből a szezonból, másrészt aki nem követi régóta az NBA-t, most belelát, milyen volt a kilencvenes években a ligát nézni Magyarországon.

A szezon eddigi legemlékezetesebb zsákolása. (Fotó: @nba / twitter)

Oh, azok a csodálatos kilencvenes évek! Amikor a TV1 úgy adott meccseket, hogy az első félidő körülbelül 2 percben össze volt foglalva, és csak a második ment le majdnem egészben. Van még valaki, aki videókazettára rögzítette ezeket a pillanatokat és a Sportvarázst, hogy utána évekig újra megnézze azok a tartalmát? Talán sokan emlékeznek ezekre az időszakokra.

Persze, más lett a világ, sokkal gyorsabb. Ma már minden eredményt azonnal elérünk az interneten, és nem kell a csütörtöki Nemzeti Sportban megnézni, mit játszottak kedden az NBA-ben. A szezon végi nagy statisztikai egészoldalast sem kell már kivágni, hogy kimatekozhassuk, ki és miért volt szerintünk a legjobb abban a szezonban, mert ez is elérhető a weben pár kattintással. Televíziós fronton el vagyunk kényeztetve, a Sport TV normál esetben rengeteg NBA-meccset közvetít, vannak már az európai szurkolók igényeihez igazított meccsek, és még sorolhatnánk.

De koronavírus miatt kialakult helyzet egy picit a kilencvenes évekhez hasonló helyzetet teremtett most.

Nyugodjon meg mindenki, nem kell elővenni a VHS-eket, de még a merevlemezekere sem kell rögzíteni semmit! Csak be kell kapcsolni a Sport TV-t. Mert amíg nem indul újra a liga, olyan meccseket adunk majd le a szezonból, amelyek felejthetetlenül sikerültek, és amiket a kilencvenes években érdemes lett volna felvenni a Kosár1, Kosár2, Kosár3, vagy Kosár75 feliratú kazettánkra. És nem csak azokból válogatunk, amiket adtunk már korábban, hanem az NBA jóvoltából a legjobbakat kapjuk meg, és azokat ismét alámondják kollégáink. Tehát ebben a szezonban biztos látjuk magyar kommentárral a legeslegjobb meccseket.

Itt van rögtön az első kör, a végeredményt nem írom le, hogy legyen meg a varázsa azért azoknak is, akik úgy néznék meg, hogy nem tudják az eredményt:

Houston Rockets – Utah Jazz (Február 9.)

Hajjaj, annyit elárulhatunk, szoros lesz. Rudy Gobert és Donovan Mitchell itt még az All-Starra készült, nem a karanténban töltötte mindennapjait. Rajtuk kívül figyelj azért még nagyon Russell Westbrookra, Jordan Clarksonra, PJ Tuckerre és Bojan Bogdanovic-ra. Ennél többet nem árulhatunk el, de ezt a meccset ne hagyd félbe, bármi is történik.

Mikor lesz adásban: Pénteken 14:30-kor a Sport1-en és 21 órától a Sport2-n.

Dallas Mavericks – New Orleans Pelicans (Március 4.)

Ki köré építenél most NBA-csapatot, Luka Doncic vagy Zion Williamson köré? Ez konkrétan nagy téma volt egy Alley-oopban is. Nehéz megmondani, hogy az NBA két legtöbbre taksált fiatalja közül, kinek lesz fényesebb karrierje. Mindketten istenáldotta tehetségek. Most felidézzük, milyen volt az első egymás elleni meccsük az NBA-ben. Naná, hogy rekordok is dőltek, de azt nem áruljuk el, milyenek.

Mikor lesz adásban: Szombaton 21 órától a Sport1-en és vasárnap 19 órától a Sport2-n

Miami Heat – Los Angeles Lakers (December 13.)

Mennyire durva belegondolni, hogy LeBron James már lassan hat éve hagyta el a Miami Heat csapatát? Rohan az idő, na. Most pedig egy nehézsúlyú bokszmeccshez hasonló meccset játszott a Heat és a Lakers. Egyéként James ad egy olyan gólpasszt majd Anthony Davisnek ezen a meccsen, ami miatt imádjuk őket egy csapatban látni, és ami a szezon legszebbjei között volt eddig. Azt írjuk ide, hogy ennél vidámabb színkombó nincs az NBA-ben, mint a Heat City edition vizeskék, és a Lakers klasszikus sárga meze egy meccsen?

Mikor lesz adásban: Vasárnap 21:15-től a Sport1-en