Sterbik Árpád: „Hát akkor én befejeztem a kézilabdát, nincs több meccsem?” • SportTV

Sterbik Árpád: „Hát akkor én befejeztem a kézilabdát, nincs több meccsem?”

2020. 03. 30. 17:50    
Olvasási idő: 2 perc

Előfordulhat, hogy Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém hálóőre a Tatabánya elleni magyar bajnokin védett utoljára tétmeccsen. Mindez annak függvénye, hogy a koronavírus miatti leállás meddig tart a kézilabdában. A kapus erről is beszélt Bartha Zoltánnal, a Sport TV ’Tiszta Kezeket Fel!” című instagram-sorozatában.

Sterbik Árpádnak ez az utolsó szezonja. (Fotó: Vörös Dávid / handballveszprem.hu)

A Telekom Veszprém március 10-én, Tatabányán játszotta eddigi utolsó mérkőzését a szezonban. A találkozót 33-26-ra nyerték meg a bakonyiak. A veszprémi kapuban Sterbik Árpád kezdett a mérkőzésen. A magyar bajnokság címvédője azóta a koronavírus-járvány miatt nem lépett pályára, azóta leállt a világ kézilabda- és sportélete egyaránt. Az EHF legutóbbi közleményében arról tájékoztatta a nézőket, hogy legkorábban júniusban kezdődnek újra a küzdelmek, de egyelőre ezek is csak tervek. Ha nem így alakul, az is előfordulhat, hogy Sterbik Árpád, aki a szezon végén visszavonul, már nem is lép pályára tétmérkőzésen. „Szerintem én vagyok a legjobb helyzetben az összes játékos közül. Mert télen, a háromhetes szünet után február volt, mire formába kerültem, és jól éreztem magam. Ha most kb. négy hónap kihagyás után kellene elkezdeni edzeni, én el sem tudom képzelni, hogy milyen állapotban lennék. Mert ez a hazai jógázás a karanténban…kicsit a terhestornára hasonlít, amit csinálunk, és nagyon messze van a kézilabdaedzéstől. Úgyhogy nagyon nehéz volna visszatérnem. Valamilyen szinten boldog is vagyok, hogy így jött ki, mert 41 évesen megkezdeni még egy szezont négy hónap pihi után egyáltalán nem egyszerű” – nyilatkozta a Sport TV-nek Sterbik Árpád.

Sterbik Árpád 55:20-kor kapcsolódik be a beszélgetésbe:

Tiszta Kezeket Fel 3

Bartha Zoli ismét a Sport TV Instagram csatornájára varázsolt egy menő kézilabdás talkshowt. Megszólal Tóth Timi, Petur Andris, Sterbik Árpád, Mikler Roland, a szülinapos Balogh Zsolt, és a Kézivezérlés duója is. Mulassatok jól, és ha megtehetitek, maradjatok otthon!

Posted by Sport TV on Monday, March 30, 2020

„Ha így alakul, vagyis ahogyan én gondolom, hogyan lesz, a Tatabánya elleni meccs volt a búcsúmeccsem a bajnokságban. Ez van, ezt dobta a gép, nem tudunk mit csinálni ezzel. Sajnálom, sajnálom a Final4-t, először is nagyon szerettem volna ott lenni, aztán ha kijutunk, szerettem volna minél jobb eredményt elérni, megnyerni, de ez számomra már úgy látom, lehetetlen küldetés” – fogalmazott a négyszeres BL-győztes, világ- és Európa-bajnok hálóőr. A beszélgetésben később visszatért még erre: „Az a helyzet, hogy itt ülök néha a feleségemmel a teraszon, és mondom neki, hogy ’Hát akkor én befejeztem a kézilabdát, most már nincs több meccsem?’. Számomra is lehetetlen, de ez a reális kép most. A június-júliusi nyolcad- vagy negyeddöntőkkel kapcsolatban csak dobálóznak a dátumokkal, de nem reálisak szerintem.”

Játszani játszhatna Final4-on, mert nem igazol máshova, így elvi akadálya nincs, de vélhetően nem lesz már játékengedélye. Ellenben kapusedzőként dolgozik majd Vladimir Cuparával, Székely Mártonnal és Rodrigo Corallesszel, aki nyáron érkezik a klubhoz: „Így, hogy három kapusunk van, így nem hiszem, hogy lesz. De ha két kapusunk lett volna a következő szezonra, akkor maradtam volna a csapatnál, mint kapusedző, hogy kicsit segítsek a kapusoknak. És mondtam, hogy nyugodtan megcsinálhatták volna az igazolást, be tudtam volna segíteni, ha valami gond van, kicsit dolgoztam volna. Egy kicsit félek is a sport utáni élettől, hetente mérlegelem magam, vigyázok, meg minden, és ha vége lesz a pályafutásomnak, nem hiszem, hogy ezen a súlyon maradok. Megpróbálok mindent megtenni, de az lett volna a jó, ha mint kapusedző ugrabugráltam, edzettem volna a kapusokkal, hogy valamilyen szinten rendben tartsam a testemet. Kapusedző leszek, csak szerintem mivel három kapus van, nem lesz játékengedélyem, nem leszek leigazolva.”

A Tiszta Kezeket Fel! a Sport TV instagram live sorozata, amelyben a kézilabdázók és a Sport TV munkatársai jelentkeznek be otthonaikból a koronavírus miatti korlátozások ideje alatt. A házigazda Bartha Zoltán. Legutóbbi adásunkban Balogh Zsolt, Mikler Roland és Sterbik Árpád volt a vendég.