Hamarosan újabb Dárdai játszhat a Herthában! • SportTV

Hamarosan újabb Dárdai játszhat a Herthában!

2020. 04. 27. 13:00    
Olvasási idő: < 1 perc

Ha újraindul a Bundesliga, hamarosan újabb Dárdai mutatkozhat be a Hertha BSC felnőttcsapatában: a 18 éves Márton, a klublegenda Dárdai Pál fia felkerült az első csapat keretébe.

A Hertha BSC máris megfogadta a Német Labdarúgó-liga (DFL) ajánlását, és megkezdte kerete feltöltését arra az esetre, ha májusban a Bundesliga 2019-2020-as idénye újraindul, és azt a csapatok megpróbálják erőltetett menetben befejezni. A bővítés egyik nagy nyertese Dárdai Márton, Dárdai Pál középső, 18 éves fia lehet, aki Luca Netz, Omar Rekik és Lazar Samardzic mellett a felnőttek közé került.

„Nagyon fontos a képzési filozófiánk. Ők a legjobb utánpótláskorú játékosaink, akiket kapcsolatba hozhatunk a profi kerettel. Magától értetődő, hogy az új edzőnk képet akar kapni a tudásszintjükről” – mondta a vezérkar döntéséről Michael Preetz sportigazgató. Az egykori csatár által említett új edző, a nemrég szerződtetett Bruno Labbadia egyelőre kiscsoportos foglalkozásokat tart a berlini együttes tagjaninak.

Dárdai Mártont a bild.de így jellemezte: „Dárdai Pál középső fiát belső védőként a remek bal lába és a jó támadásépítő képessége emeli ki. A német U18-as válogatottban játszik, igazi vezértípus.”

A Herthában eddig két Dárdai játszott: Pál, az egykori kiváló középpályás, aki 286 meccsel klubrekorder, illetve legidősebb fia, a 21 éves Palkó, aki eddig 9 bajnokin szerepelt a német élvonalban.