LeBron, Giannis és Steph folytatná a szezont • SportTV

LeBron, Giannis és Steph folytatná a szezont

2020. 05. 13. 11:53    
Olvasási idő: 2 perc

Az NBA legnagyobb sztárjai mindannyian egyetértenek abban, hogy szeretnék folytatni a 2019-20-as szezont, a klubok tulajdonosai és vezetői is. Kétségek és kérdések még vannak, de a liga vezetése azon dolgozik, hogy ezekre megoldást találjon.

Ha a két legjobb folytatná, miért ne folytassuk? (Fotó: Getty Images)

A koronavírus március 11-én állította le az NBA-szezont. Azóta folyamatosan hallani különböző forgatókönyveket a visszatéréssel kapcsolatban. Azt azonban eddig nem tudtuk hivatalosan, mit gondolnak például a játékosok. Chris Paul, a játékosszakszervezet elnöke szervezett egy videókonferencián a legnagyobb sztároknak, mint például LeBron James, Steph Curry, Giannis Antetokounmpo. Ennek végén minden játékos egységesen arra szavazott hogy

„Folytassák az idényt valamilyen formában.”

Miért lenne jó? Mert elképesztően jó volt a 2019-20-as szezon, és nagyon hiányzik már ez:

Ez nagyon jó hír, főleg annak fényében, hogy a többi játékos számára is lesz egy szavazás, de ha a legjobbak, akik vezérek az öltözőben is, ez a szándékunk, vélhetően az a szavazás is pozitív végkimenetelű lesz. az NBA-vezér, Adam Silver szerint a tulajok és a vezetők is ezt szeretnék.  Mivel nagyon sok a kérdőjel, a megfelelő megoldást kell kitalálni, mikor és milyen lebonyolításban, és hol kezdjenek hozzá, mennyit teszteljenek, és milyen szabályokat határozzanak meg egy esetleges pozitív teszt esetén. A lehetséges helyszínek között Las Vegast és az orlandói Disney-komplexumot emlegetik. A cél az, hogy ha elrajtolnak, minimalizálják az esélyét egy esetleges újabb fertőzésnek, és hogy ha valaki pozitív tesztet is produkál, az ne jelentse automatikusan a liga újabb leállását. A döntéseket a következő 2-4 hétben szeretné meghozni a liga Adam Silver elmondása szerint.

Jelen állás szerint jövő hétfőn, azaz május 18-án az NBA 30 edzőkomplexumából 22-t megnyitnak a klubok a játékosok előtt, hogy nagyon szigorú előírások szerint, de edzeni tudjanak. Azt rebesgetik, hogy a legkorább júliusban folytatódhatna a 2019-20-as szezon.

Mindenesetre a szombaton elrajtoló Bundesliga (nézd a Sport TV-n a közvetítéseket, ha élő focira vágysz!) lehet a sportsorozatok állatorvosi lova. Ha a németeknek sikerül, abból tanulhatnak a többiek is.

Annyival könnyebb helyzetben van az NBA, mint például sok európai sportsorozat (legyen az kosárlabda, labdarúgás vagy kézilabda például), hogy ez egy zárt liga. Nincs kieső, nincs feljutó, 30 állandó csapat van, és ami ennél is fontosabb, a fizetések szempontjából is zártabbnak tekinthető, hiszen ezekre a kollektív szerződés vonatkozik. Ha a játékosszakszervezet abban állapodik meg a ligával, hogy a játékosok jelenlegi szerződése nem június 30-ig lesz érvényes, hanem mondjuk november 30-ig, akkor az úgy van, és kész. Nincsenek előszerződések, és ehhez hasonló nehezítő tényezők. Nem fordulhat elő az, amit mondjuk a kézilabda BL kapcsán hallani, hogy egy játékos X csapattal kvalifikálta magát a decemberre tervezett kölni Final4-ra, de ott Y-ban fog játszani, mert nyáron lejár a szerződése (Sander Sagosen a PSG játékosa jelenleg, de nyáron a Kielhez kerül, és decemberben mindkét csapat ott lesz a Final4-on, ha megrendezik azt).

Bízzunk a legjobbakban.

De a tévében addig sem maradsz NBA nélkül. Íme a menetrend:

Forrás: ESPN, Yahoo