A világbajnok kezdi a második kört is • SportTV

A világbajnok kezdi a második kört is

Sport TV avatar Sport TV 2020. 05. 19. 19:56    
Olvasási idő: < 1 perc

Nyilvánosságra hozták A PDC Home Tour playoffjának – hívhatjuk akár középdöntő körnek is – a sorsolását. Akárcsak az alapszakasz első köre és annak utolsó csoportja, a rájátszás is Peter Wrighttal kezdődik, a világranglista-másodikvilágbajnok azonban most már nem engedhet meg magának egy újabb botlást.

A világbajnok Peter Wrightnak most már nincs több javítási lehetősége, meg lkell nyernie csoportját az elődöntő eléréséért

A középdöntő körben a megmaradt továbbjutó 32 játékost nyolc csoportba sorolták, az érvényes PDC-világranglista (order of merit) alapján nyolctagú csoportokat alakítottak ki, és mind a négy nyolcasból egy-egy versenyző alkotja továbbra is esténként négy dartos minitornájának mezőnyét. Egy -egy este továbbra is körmérkőzéses formában küzdenek meg a játékosok, ám az egyes meccsek már 6 nyert legig tartanak. A sorrendszabályok változatlanok, ponazonosság esetén a legkülönbség dönt, ha az is azonos, az egymás elleni eredmény számít.
A második kör első csoportjának kiemeltje Peter Wright, aki az egész sorozat nyitó napján alulmaradt Jamie Lewisszal szemben, de a 32. estén jobb legkülönbséggel sikeresen „pótvizsgázott”, versenyben maradva. Néhány érdekesebb csoportkonkurencia: a második négyesben Stephen Bunting a kiemelt, de meg kell mérkőznie  a Premier Legue listavezetőjével, Glen Durranttel. A harnadik kvartettben Gary Anderson dolgát Luke Humphries nehezítheti meg. Az ötödik igazi „halálcsoportnak” ígérkezik, a Gerwyn Price ellen pazar kilencnyilast dobó, 113 fölötti meccskörátlagot elérő Luke Woodhouse Rob Cross, a mezőny egyik PDC-világbajnoka (Wright és Anderson tartozik csak ebbe a csoportba) legfőbb konkurense, de ott lesz még a négyesben Ryan Searle is.
Ettől a szakasztól kezdve már névadó szponzora is lesz a sorozatnak, egy fogadásii applikációkat forgalmazó cég. A középdöntő kör május 26-án kezdődik, nyolc estén keresztül folyamatosan tart. Egynapos szünet után június 3-án és 4-én lesz az elődöntő két estéje a nyolc playoff-csoportgyőztes részvételével, 5-én pedig lejátsszák a sorozat döntőjét is.

A PDC Home Tour összes mérkőzését továbbra is a Sport TV közvetíti.

Kapcsolódó

PDC Home Tour, a középdöntő csoportjai

1. csoport (5. 26.): Peter Wright (skót), Cristo Reyes (spanyol), Jelle Klaasen (belga), Ryan Murray (skót)
2. csoport (5. 27.): Stephen Bunting (angol), Glen Durrant (angol), Alan Tabern (angol), Mike De Decker (belga)
3. csoport (5. 28.): Gary Anderson (skót), Luke Humphries (nagol), Jamie Lewis (walesi), Nick Kenny (walesi)
4. csoport (5. 29.): Dave Chisnall (angol), Darren Webster (angol), Geert Nentjes (holland), Damon Heta (ausztrál)
5. csoport (5. 30.): Rob Cross (angol), Ryan Searle (angol), Luke Woodhouse (angol), Daniel Larsson (svéd)
6. csoport (5 31.): Joe Cullen (angol), Chris Dobey (angol), Jeff Smith (kanadai), Martijn Kleermaker (holland)
7. csoport (6. 1.): Nathan Aspinall (angol), Jamie Hughes (angol), José De Sousa (portugál), Jesús Noguera (spanyol)
8. csoport (6. 2.): Jonny Clayton (walesi), Max Hopp (német), Carl Wilkinson (angol), Scott Waites (nagol)