Van arra esély, hogy Katarina Bulatovic a Final4-ig Győrben marad • SportTV

Van arra esély, hogy Katarina Bulatovic a Final4-ig Győrben marad

2020. 05. 29. 15:52    
Olvasási idő: 2 perc

A Sport TV Tiszta kezeket fel! című instagram-sorozatában Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke beszélt arról, hogy a csapat jobbátlövőt szeretne igazolni, de jó hír, hogy Katarina Bulatovic a tervek szerint a szeptemberi Final4-ig marad a csapatnál. Ugyanebben az adásban Borzas Uros megerősítette, hogy Franciaországba, a Toulouse-hoz igazol két évre, ahol elsőszámú balátlövő lesz.

Katarina Bulatovicot még láthatjuk a Győr mezében. (Fotó: gyoriaudietokc.hu)

“A mi keretünk sosincs kész. Az ötödik évemet kezdem Győrben, és minden évben igazoltunk év közben játékost – fogalmazott Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke. –  Sosem lehet azt mondani, hogy készen vagyunk. Már gyakorlatilag közhely, hogy szeretnénk még egy belső embert igazolni. Az is igaz, hogy nagyon jó lenne, ha balkezest tudnánk igazolni, de nem egyszerű. Azokat a játékosokat, akik a mi szintünkön vannak, nem engedik el a klubjuktól még úgy sem, hogy a Győr szeretné őket kivásárolni. Ezt én száz százalékig megértem. Nyilván nehezen fogadom el, mert szeretnénk egy játékost, de meg kell értenem, hogy minden csapatnak van célja, minden csapat készül, és lehet olvasni például a dánoknál, hogy van néhány olyan csapat, ami az EHF-kupát sem fogja vállalni. Legyünk őszinték, az EHF-kupa ráfizetéses, anyagilag nem éri meg, de nem megbántva senkit, a Köbenhavnből nem tudunk igazolni játékost, mert nincs értelme, nem tudunk olyan minőségű játékost elhozni, aki nekünk segítséget jelentene.”

Reagált arra, hogy ezek mellett a feltételek mellett ki lehet a megoldás a jobbátlövő posztra: „Olyan rosszul nem állunk azért, azt kell, hogy mondjam. Van egy szeptemberi Final4, és van arra esély, hogy Katarina Bulatovic addig marad. Azt gondolom, ő is egy Final4-ral szeretné befejezni a karrierjét. Nem vehetjük fixre, de jó esély van rá. Tehát van Amanda Kurtovic és Katarina Bulatovic, a másik oldalon van három további világsztárunk, Eduarda Amorim, Veronica Kristiansen és Anna Mette Hansen. Úgyhogy lövőben megvagyunk. Nze Minko adott esetben tud balkezes jobb kettőben játszani, ahogyan Anna Mette Hansen is. Úgyhogy azért olyan nagyon nem kell minket félteni, meg fogjuk ezt oldani, de hosszútávon egy balkezes mindenképpen kell, hiszen ugye a Katya (Katarina Bulatovic) nagy valószínűséggel befejezi akkor is, ha a Final4-t adott esetben vállalja is.”

Borzas Uros is bejelentkezett a Tiszta kezeket fel!-ben. A korosztályos válogatott átlövő megerősítette, hogy Tatabányáról a francia Toulouse csapatához igazol, a szerződése két évre szól. Igen, most már mondhatom, hogy hivatalos. Igen, a nyártól a Toulouse játékosa leszek. Őszintén szólva engem is meglepett az ajánlat, amikor a menedzserem hívott március közepén, hogy a Toulouse szeretné, ha odaigazolnék. Mondtam, hogy én is szeretném megpróbálni magam egy másik országban, egy másik kultúrában, egy másik bajnokságban, erre ő azt mondta, hogy próbáljuk meg.”

„Nézték az EHF-kupa mérkőzéseket, és talán a Szeged elleni bajnoki meccsünket. Amikor már lefújták Magyarországon hivatalosan a bajnokságot, utána 2-3 napra rá beszéltem velük, és mondták, hogy szeretnék, ha odaigazolnék” – mondta a játékos arról, hogy mikor figyelt fel rá új klubja. Elárulta, hogy Vladan Matics, a Tatabánya trénere azt mondta, hogy az egyik szeme sír, a másik nevet, de sok sikert kívánt neki. Azt is kifejtette a játékos, mi vár rá a Toulouse-nál: “Úgy kerestek meg, hogy keresnek egy elsőszámú balátlövőt. Ez volt a kulcs, ezért is döntöttem úgy, hogy kimegyek és kipróbálom, hogy milyen lesz. Az egyik svéd játékos visszaigazolt Kristianstadba, és egy másik balátlövő, a szerb származású Milan Jovanović lesérült. Van egy francia fiatal, szerintem ugyanannyi idős, mint én, talán egy évvel idősebb. Mondták, hogy szeretnék, ha kimennénk, és én lennék az elsőszámú. Nyilván küzdeni kell, jobban és keményebben kell edzeni, de az volt az érdekes az egészben, hogy engem kerestek elsőszámúként a francia bajnokságból.”

A tervek szerint július hatodikán költözik ki Toulouse-ba.