Győrben bizakodóak, hogy a klub megerősödve jön ki ebből a helyzetből • SportTV

Győrben bizakodóak, hogy a klub megerősödve jön ki ebből a helyzetből

2020. 06. 02. 15:16    
Olvasási idő: 2 perc

Szabó Tamás, a Győri Audi ETO KC kommunikációs és nemzetközi igazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt arról, hogy a kézilabdában a túlárazott, nagyon komoly szerződések valószínűleg megszűnnek. A klubok mindenhol reálisabb összegeket fognak ajánlani, ám úgy tűnik, a szponzorok elvándorlása talán mégsem lesz olyan drámai, mint ahogy azt előtte gondoltuk, és talán a győri klub megerősödve jön ki majd ebből a helyzetből, mondta a BL-címvédő kommunikációs vezetője. A tervek szerint Győrben június végén kezdődik a kilenchetes felkészülés.

A BL-címvédő Győri Audi ETO KC. (Fotó: gyorietkc.hu)

A Sport TV Mai helyzet című műsorában Szabó Tamás elárulta, Győrben már körvonalazódik, hogyan kezdik el a következő szezont a megfelelő biztonsági előírások betartásával. A tervek szerint június végén indul a kilenchetes felkészülése a csapatnak. Nagyon sok szervezési teendő van ezzel kapcsolatban, hiszen folyamatosan változik a helyzet, és a szabályozás, ehhez kell alkalmazkodni. Csak olyan játékos vehet majd részt az edzéseken, aki bizonyítottan negatív koronavírustesztet produkál, az még kérdőjeles, hogy külföldi edzőtábor is lesz-e a programban.

A vírus jövőbeni hatásai is szóba kerültek, illetve, hogy a vírus mennyire alakítja át a klubok költségvetéseit a női kézilabdában „Rövidtávon kevésbé, inkább középtávon fogja éreztetni hatását. Nyilván lesznek rövidtávú, azonnali változások is, de én azt hiszem, hogy ez a vírushelyzet okozta változás és ez a leállás azért sokakat elgondolkodtat. Látván azt, amit elnök úr, dr. Bartha Csaba nap, mint nap végez a klub érdekében, bizakodó vagyok, hogy nálunk Győrben nem lesz nagy földindulás, és igazából talán még ha jól sikerül, akkor egy megerősödött állapotban tud kijönni a klub ebből a helyzetből. De azt is látni kell, hogy vannak olyan szegmensek a kézilabdán belül is akár női, akár férfi vonalon, amik azért nemzetközi szinten válnak bizonytalanná. Hiszen azért egyre komolyabb pénz áramlott a női kézilabdába és a férfibe meg főleg, és nem biztos, hogy ezek a források továbbra is tarhatók lesznek. Tehát valamilyen szinten egy pici visszaesés lehet talán mondjuk összeköltségvetésében, és itt nem is egy klubnak mondanám, hanem összesen a férfi és női kézilabdában egyaránt. Ez viszont kicsit reálisabbá fogja tenni. A túlárazott, nagyon komoly szerződések szerintem meg fognak szűnni, mindenhol realisztikusabb összegeket fognak ajánlani. De ezt még nagyon korai mondani, hiszen még nem láttuk át igazán a hatását. Ami a bizonyos, hogy az első hírekkel ellentétben nem beszéltünk szeptemberig tartó járványról talán, hiszen már most enyhítenek a szabályzásokon, ez pedig mindenképpen afelé mutat, hogy talán nem lesz olyan mértékű a visszaesés, a csökkenés vagy a szponzorok elvándorlása, mint amelyre előzetesen lehetett számítani, amikor az első nagyon negatív híreket hallottuk.”

A kommunikációs vezető azt is elmondta, ő is reméli, hogy Katarina Bulatovic valóban pályára tud majd lépni zöld-fehér mezben a szeptemberi budapesti Final4-on. A 2020-21-es szezon sorsolását a hírek szerint július elsején rendezik.

ETO-Nap a Sport2-n!2020. június 6-án Te lehetsz a műsorszerkesztő és eldöntheted melyik meccsek menjenek a Sport2…

Posted by Győri Audi ETO KC on Monday, June 1, 2020

A győri szurkolók, és a kézilabdabarátok számára jó hír, hogy a Sport TV június hatodikán, szombaton Győri Audi ETO KC-napot tart, és a Sport2 10:30-tól öt ETO-meccset is képernyőre tűz. A mérkőzéseket a klub szurkolói választják ki a klub facebook-oldalán található szavazáson.