Ezért tartották őt az új Kevin Durantnek • SportTV

Ezért tartották őt az új Kevin Durantnek

2020. 08. 04. 16:36    
Olvasási idő: 3 perc

A Denver Nuggets üdvöskéje, Michael Porter Jr. minden értelemben karrierje legszebb estéjén van túl. Az Oklahoma City Thunder ellen megmutatta, miért tartották őt a hátsérülése előtt az új Kevin Durantnek.

Michael Porter Jr. zsákol az Oklahoma City ellen. (Getty Images)

Amikor Kevin Durant feltűnt az NBA-ben, őt tartották a tökéletes támadógépnek, mivel sehogyan sem lehet ellene védekezni. Az alacsony és gyors védőknek túl magas, könnyedén átdobja őket, a vele egy magasságú játékosoknál pedig sokkal gyorsabb, és sokkal pontosabban dob távolról is. Durant ennek is köszönheti, hogy a liga egyik legjobbja, hogy MVP és hogy négyszeres pontkirály.

Ez a cikk azonban nem róla szól, hanem Michael Porter Jr-ról, ő volt az az ütődött, aki nemrég elkezdett arról beszélni egy insta live-ban, hogy a koronavírusjárvánnyal akarják irányítani az emberiséget… Miközben az NBA épp mindent megtesz azért, hogy a játékosai bizonságban legyenek, és egészségesen le tudják játszani a szezont. A Nuggets vezetésének beszélni kellett a fejével, hogy térjen észhez, és úgy tűnik, ez hatott. A buborékban NBA-s karrierje toronymagasan legjobb meccsét játszotta tegnap este. 37 pontot dobott, leszedett 12 lepattanót, 75 százalékkal dobott mezőnyből, 6/4 volt a triplavonalon túlról és bedobta mind a 9 büntetőjét:

A meccset is a Nuggets nyerte hosszabbítás után Porter parádéjának és Jokics tripladuplájának köszönhetően:

Szóval Porter: Nem, nem ájultunk el ettől a meccstől, előfordulhat, hogy csak kiszakadt a zsák ebben az esetben, de ha róla van szó, nem szabad elfelejteni, kiről is beszélünk, és milyen ívet írt le eddig a pályafutása. Időrendben visszafelé haladva a 2019-20-as szezonban az ötvenedik meccsét játszotta az újonc, harmadszor volt kezdő. Az eddigi pontrekordja 25 volt. Jelenleg 8,1-es pontátlaga és 4,2-es lepattanóátlaga van 14,8 perc játékidő alatt. Ez így nem olyan lenyűgöző, de ha 36 percre vetítjük, akkor máris egy 20-10-es játékost kapunk.

Nikola Jokics az NBA-s debütálása után is Kevin Duranthez hasonlította.

Mielőtt Porter Jr. először pályára lépett volna az NBA-ben 2019 október 31-én, hozzávetőleges 2 éve telt el folyamatos rehabbal. Pont amiatt a porckorong-sérülés miatt csúszott vissza a 2018-as drafton a 14. helyre, amit egyetlen NCAA-s szezonjának legelső meccsén szenvedett el, és ami miatt meg kellett műteni őt. Ugyan két meccsre szezon végén még vissza tudott térni a Missouri egyetem csataába, de a sérülést olyan kockázatosnak vélték a csapatok, hogy nem merték a 14. helyénél előbb draftolni. Ki is ülte az első NBA-s szezonját, mert meg kellett ismét műteni.

Pedig

a 2017-es gimis osztály legjobbjának tartották Marvin Bagleyvel együtt.

Ahogyan fent látjuk, a Slam Magazin is feltette a kérdést, hogy ő lesz-e a következő KD. A gimnázium után még potenciális 1/1-esnek tartották a 2018-as drafton. A középiskolás csapatban nem akárki volt az edzője, a Portland Trail Blazers korábbi legendája, a térdei miatt tragikusan korán visszavonuló Brandon Roy egyengette ugyanis az útját. Végzős korában a McDonald’s All-Star meccs MVP-je volt, majd a Nike Hoop Summiton is a legjobb pontszerzőnek bizonyult a Team USA – Team World meccsen.

Porterben van potenciál, nem is kevés. Talán már nem fog olyan karriert befutni, mint Durant, de ha egészséges lesz, talán még látunk tőle ehhez hasonló meccseket majd.

További eredmények:

Miami Heat–Toronto Raptors 103–107

Oklahoma City Thunder–Denver Nuggets 113–121 – hosszabbítás után

Washington Wizards–Indiana Pacers 100–111

New Orleans Pelicans–Memphis Grizzlies 109–99

Philadelphia 76ers–San Antonio Spurs 132–130

Utah Jazz–Los Angeles Lakers 108–116

Nézhetünk NBA-t dögivel a hét hátralevő részében:

Ma este 19:30-tól a Sport1-en a Milwaukee Bucks – Brooklyn Nets meccset lehet megnézni, majd csütörtökön 19:30-tól a Sacramento Kings – New Orleans Pelicans találkozót. Szombaton 18 órától Alley-oop, majd jön a Portland Trail Blazers – Los Angeles Clippers derbi 19 órától, vasárnap pedig képernyőre kerül 20 órától a Toronto Raptors – Memphis Grizzlies mérkőzés. Az talán csak hab a tortán, hogy pénteken és szombaton hajnali háromtól is lesz élő NBA, előbbi a Houston Rocketset és a Los Angeles Lakerst (pénteken 17 órától és 21 órától is), majd a Toronto Raptorst és a Boston Celticset (szombaton 12 órától is) látjuk.