Megszületett az NBA-buborék első felejthetetlen pillanata • SportTV

Megszületett az NBA-buborék első felejthetetlen pillanata

2020. 08. 05. 13:39    
Olvasási idő: 2 perc

Devin Booker úgy nyerte meg a Phoenix Sunsnak a Los Angeles Clippers elleni meccset, hogy az utolsó pillanatban eleresztett dobásakor épp Kawhi Leonard és Paul George védekezett rajta együttes erővel. Az NBA talán két legjobb wing védőjátokosa. Ez az első olyan pillanat az NBA-buborékban, amit a jövőben majd a klasszikusok között emlegetünk.

Booker lazán örül, Leonard ideges. (Fotó: twitter / @Suns)

Ha támadsz, és Paul George védekezik rajtad 1 az 1-ben, akkor bajban vagy, ez akkor is igaz, ha Kawhi Leonard áll veled szemben. De mi van akkor, ha épp ők ketten egyszerre szorongatják ki belőled a szuszt? Ha Devin Bookernek hívnak, akkor semmi különös, bedobod a meccsnyerőt, egy klasszikus buzzer beatert.

Persze ehhez kellett bőségesen Mikal Bridges és Deandre Ayton közös erővel végrehajtott labdaszerzése is, de az utolsó pillanatban Devin Booker tökössége volt a kulcs. Mindez úgy, hogy tényleg épp Paul George és Kawhi Leonard állt ott előtte. Leonardot elugrasztotta egy dobócsellel, Paul George pedig ennél szorosabban nem is vigyázhatott az egyébként 35 pontig jutó All-Starra.

A meccset tehát 117-115-re nyerte a Suns, és a meccs így jutott el ehhez a végkifejlethez:

2015 óta LeBron James és Devin Booker a legjobb a klasszikus értelemben vette buzzer beaterek számában. A tegnapival együtt mindketten három ilyet dobtak azóta.

Össze is rakott egy válogatást az NBA a legjobb kulcspillanatban szerzett kosaraiból:

A Suns ezzel már három meccset nyert meg a buborékban (az Indiana Pacers és a Suns a két csapat, amelyik hrom meccs után százszázalékos), és még van esélye befogni a play-in helyeken álló Memphis Grizzlies, Portland Trail Blazers kettőst.

A többi meccs eredménye:

Milwaukee Bucks – Brooklyn Nets 116–119

Sacramento Kings – Dallas Mavericks 110–114 – hosszabbítás után

Indiana Pacers – Orlando Magic 120–109

Miami Heat – Boston Celtics 112–106

Portland Trail Blazers – Houston Rockets 110–102

Ami a héten még vár ránk:

Holnap, azaz csütörtökön 19:30-tól a Sacramento Kings – New Orleans Pelicans találkozót lehet megnézni a Sport2-n. Szombaton 18 órától Alley-oop, majd jön a Portland Trail Blazers – Los Angeles Clippers derbi 19 órától, vasárnap pedig képernyőre kerül 20 órától a Toronto Raptors – Memphis Grizzlies mérkőzés (mindhárom Sport1). Az talán csak hab a tortán, hogy pénteken és szombaton hajnali háromtól is lesz élő NBA a Sport TV-n, előbbin a Houston Rocketset és a Los Angeles Lakerst (pénteken 17 órától és 21 órától is), majd a Toronto Raptorst és a Boston Celticset (szombaton 12 órától is) látjuk.