Giannis Michael Jordan és Hakeem Olajuwon nyomdokain • SportTV

Giannis Michael Jordan és Hakeem Olajuwon nyomdokain

2020. 08. 26. 15:03    
Olvasási idő: 2 perc

Történelmet érhet el Giannis Antetokounmpo, a Milwaukee Bucks sztárja. A Görög Szörny lehet az ötödik játékos az NBA történetében, akit MVP-nek és a liga legjobb védőjének is megválasztanak karrierje során, de az, hogy egy évben történjen ez meg, arra még csak kétszer volt példa. Utóbbi címet már hivatalosan is ő kapja, az MVP-díj pedig jóformán borítékolható.

Giannis a buborékban kaptam az Év Védője trófeát. (Fotó: twitter / @NBA)

Az NBA bejelentette, hogy Giannis Antetokounmpo lett Az Év Védője.

A szavazáson megelőzte Anthony Davist (Los Angeles Lakers) és Rudy Gobert (Utah Jazz). A száz lehetséges szavazatból 75-en látták a görögöt a legjobbnak (összesen 472 pontot gyűjtött), 14-en Davist tették első helyre (200 pont), míg a korábbi két szezon legjobbja, Rudy Gobert 6 első szavazatot kapott (187 pont). Az szavazás menete úgy néz ki, hogy 100 szakértő szavaz, az első helyért öt pont, a másodikért 3 pont, a harmadikért egy pontot kapnak a játékosok.

Giannis a második Milwaukee Bucks játékos Sidney Moncrief után, akit a liga legjobb védőjének választanak, és ezzel az eldőlt, hogy csatlakozik Michael Jordanhez, Hakeem Olajuwonhoz, David Robinsonhoz és Kevin Garnetthez, azaz lesz egy MVP-címe és egy Év Védője trófeája is.

Ha az előrejelzések bejönnek,

Michael Jordan és Hakeem Olajuwon után a harmadik játékos lehet, akiknek ráadásul egy szezonon belül sikerül bezsebelni ezt az elismerést.

Jóformán mindenki tényként kezeli ugyanis, hogy Giannis lesz az MVP is.

Anteteokunmpo 11,5 védőlepattanót szedett le, továbbá volt 1,04 labdaszerzése és 1,02 blokkja is meccsenként. A címében benne van az is, hogy a Milwaukee Bucks csapatszinten is kiválóan védekezett március 11-ig (az addig lejátszott meccsek számítottak csak a szavazás során), ligaelső a csapat abban a tekintetben, hogy csak 101,6 pontot engedtek az ellenfeleknek 100 labdabirtoklásonként, és Giannis nagysága abban mutatkozik meg, hogy ha ő a pályán van, ez a szám még lecsökkent 96,5-re, ami a legalacsonyabb az NBA-ben azon játékosok között, akik legalább 15 percet töltenek a pályán meccsenként.

A rájátszásban a Bucks 3-1-re vezet az Orlando Magic ellen, ha továbbjut, a második körben az Indiana Pacerst kisöprő Miami Heat lesz az ellenfele.

A buborékban történt:

Paul George feltámadt, és az ő remeklésével a Los Angeles Clippers legyőzte a Dallas Maverickst 154-111-re. A 154 dobott pont franchise-rekord, soha nem dobott még ennyit a Clippers a rájátszásban. Ezzel 3-2-re vezet a Clippers a Mavericks ellen.

A Denver Nuggets 117-107-es győzelmével megmenekült, és feljött 3-2-re a Utah Jazz ellen. Ezúttal is Jamal Murray volt az X-faktor, aki csak a második félidőben 33 pontig jutott, összesen 42-ig. Michael Jordan után a második játékos az NBA történetében, aki egy 50+-os playoff-meccs után a következőn 40 pont fölé jut.

NBA a Sport TV-n:

Csütörtökről péntekre virradóra hajnali háromtól élőben közvetítjük a Sport1-en a Clippers-Mavericks párharc hatodik meccsét. A terveink szerint szombaton 21:30-tól a 20:30-kor kezdődő Trash Talk után és vasárnap 19 órától is közvetítünk NBA-meccset. Ezek a tervek azonban a rájátszás alakulásával változhatnak.