Decemberben lesz Final Four Kölnben • SportTV

Decemberben lesz Final Four Kölnben

2020. 09. 08. 09:27    
Olvasási idő: < 1 perc

Az EHF bejelentette 2020 végén mindenképpen megtartja Kölnben a férfi kézilabda BL Final Fourját, amelyen ott lehet a Telekom Veszprém is.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF), illetve marketingcége, az EHF Marketing a Back to Handball stratéguia keretében bejelentette, mindenképpen megtartja december 28-án és 29-én a férfi kézilabda Bajnokok Ligája Final Fourját Kölnben. A négyes döntőben ott van a Telekom Veszprém is, amelynek a THW Kiellel, a Barcerlonával és a PSG-vel kell megküzdenie az európai trónért.

A két szervezet, valamint a klubok képviselői megegyeztek abban, hogy a sportág térképre való „visszatérése” és az európai kézilabda reputációja miatt mindennél fontosabb a leginkább kiemelkedő klubesemény megtartása a Lanxess Arenában. „Az egészségügyi helyzetet és a Final Fourt figyelembe véve azt mondhatjuk, hogy játszani akarunk, mert ez a sportág és a partnerek érdeke” – jelentette ki David Szlezak, az EHF Marketing igazgatója. Gerd Butzek, a férfiklubok érdekvédelmi szervezete, a Forum Club Handball vezetője így nyilatkozott: „Maximálisan támogatjuk a Final Four megrendezését. Az esemény jelentősége túlmutat a pályán zajló történéseken. Az, hogy decemberben Kölnben megtarthatjuk a rendezványt, egyértelműen alátámasztja, hogy a kézilabda visszatért.”

Az egyelőre még nem dőlt el, hogy lehetnek-e nézők az eseményen, és ha igen, mennyien. A szervezők Észak-Rajna-Vesztfália tartománnyal és Köln városával közsen kidolgoznak egy egészségügyi koncepciót, amelyet a politikumnak el kell fogadnia.

A Sport TV élőben közvetíti a kézilabda Bajnokok Ligája eseményeit.