Anthony Davis a csodálatos meccsnyerő után Kobe Bryant nevét üvöltötte • SportTV

Anthony Davis a csodálatos meccsnyerő után Kobe Bryant nevét üvöltötte

2020. 09. 22. 19:15    
Olvasási idő: 2 perc

A Los Angeles Lakers 2-0-ra vezet az NBA nyugati döntőben, és ez nagyban köszönhető Anthony Davisnek, aki a második meccsen olyan meccsnyerő triplát dobott, amit még Kobe Bryant is megirigyelt volna. Davis a volt válogatottbeli csapattársa nevét kiabálta.

Még az alapszakaszban Kobe Bryant-mezben tisztelgett LeBron James és Anthony Davis. (Fotó: Getty Images)

Hétfő este játszották a nyugati döntő második meccsét, 2,1 másodperccel a meccs vége előtt 103-102-re vezetett a Denver Nuggets. Rajon Rondo az alapvonalról dobta be a labdát, és meglepetésre nem LeBron Jamesnek dobta be a labdát, hanem a triplavonalnál üresen álló Anthony Davisnek, aki csodálatosan értékesítette a hármast Nikola Jokic feje felett:

Mivel lepergett az idő, a meccsnek itt vége is lett, és így 2-0-s előnyre tett szert a Lakers, amely ezen a találkozón a Kobe Bryantről elnevezett fekete Black Mamba edition mezében játszott. A felvételeken nagyon úgy tűnt, hogy

Anthony Davis Kobe Bryant nevét kiabálta a kosár után, és kiderült, ez valóban így volt,

ezt ő maga is merte be a meccs utáni interjújában.

„Az, hogy ez a mez volt rajtunk, miközben ezt csináltam, ez még különlegesebbé tette az egészet” – fogalmazott. Állítólag a Lakers edzője, Frank Vogel is figyelmeztette játékosait, milyen mez van rajtuk, és hogy ne feledjék, Kobe mit csinálna ilyen helyzetben. A meccs után Davis méltatása özben azt is mondta a mester, hogy ez egy igazi Mamba-dobás volt.

Ez volt Davis karrierjének legnagyobb dobása, ez nem csoda, soha nem volt ilyen közel a csapatsikerhez, mint most a Lakersszel. Ami azt illeti, a Lakers sem volt ilyen magasságokban (nyugati döntő) 2010 óta, amikor a Boston Celtics elleni döntőben bajnok lett a csapat Kobe Bryant vezetésével. Davis ebben az egész szezonban (hatodik lett az MVP-szavazáson, All-NBA első csapat, Év-Védője csapat), a rájátszásban és a Denver elleni szériában is zseniális, és ugye ott van mellette LeBron James, akit nem kell bemutatni senkinek, és aki második lett az MVP-szavazáson, ami felbőszítette…

A Lakers nagyon magabiztos a rájátszásban (10-2 eddig a mérlege), és LeBron James nyilvánvalóan hajlandó átadni az alfahím szerepet Davisnek, ha arra van szükség. Hiszen ez a meccsnyerő tripla sem Davisnek volt kitalálva, James is azt hitte, hogy ő kapja majd a labdát, de Rajon Rondo felmérte a helyzetet, hogy Plumlee lemaradt Davisről, és tisztán dobhat.

A meccs egyébként így alakult az elejétől:

Nem szabad a Lakersnek kiengedni, ezt a Utah Jazz és a Los Angeles Clippers már megmutatta a rájátszásban. Ennek a Nuggetsnek ugyanis hatalmas szíve van, és egy Jokere, no meg egy Jamal Murray-je….

Ma éjjel folytatódik a párharc, a hajnali háromtól élőben közvetítjük a Sport2-n a meccset. 15 órától a Sport2-n és 22:45-től a Sport1-en ismétlünk majd. Arról se feledkezzen meg senki, hogy mostantól minden egyes meccset megmutatunk majd.

Keleten eközben a Miami Heat 2-1-re vezet a Boston Celtics ellen, Gordon Hayward visszatért, természetesen azt a harmadik meccset nyerte meg a Celtics, amin ő is játszott.