A Lakers a Black Mamba mezében áll ki az ötödik meccsre • SportTV

A Lakers a Black Mamba mezében áll ki az ötödik meccsre

2020. 10. 08. 17:16    
Olvasási idő: < 1 perc

A Los Angeles Lakers úgy döntött, a Kobe Bryant tiszteletére készített Black Mamba mezben áll ki az NBA-döntő ötödik meccsére. Ha folytatódik a mezben eddig bemutatott veretlenségi sorozat, ebben lehet bajnok a csapat, mert 3-1-re vezet.

LeBron James és Anthony Davis extra motivált a Black mamba mezben. (Fotó: twitter / @NBA)

Sokszor írtunk már róla, hogy a Los Angeles Lakers számára extrán nehéz volt ez a szezon abból a szempontból is, hogy a klub legnagyobb ikonját, Kobe Bryantet elvesztette januárban a csapat. A Nike még 2017-ben fogott össze az egykori kosarassal, és együtt tervezték meg Black Mamba elnevezésű mezt, akkor még nem is gondolva, milyen jelentősége lesz ennek pár hónappal később.

2018. január 26-án használták először a Chicago Bulls ellen, napra pontosan két évvel azelőtt, hogy Kobe Bryant 41 évesen életét vesztette kislányával, Giannával és hét további utassal egy helikopterbalesetben.

A negyedik meccsen a Lakers 102-96-ra nyert a Heat ellen, legfőképpen LeBron Jamesnek köszönhetően, aki a meccs reggelén minden csapattársának írt egy sms-t, amiben ez állt: „Kötelező győzelem!”. Működött a taktika.

Az állás 3-1 a Lakersnek, és egyetlen csapat fordított még csak ilyen hátrányból az NBA-döntő történetében, a 2016-os Cleveland Cavaliers LeBron James vezetésével.

Többször is bizonyították LeBron Jamesék, hogy Kobe miatt extrán motiváltak, és ennek talán legékesebb bizonyítéka, hogy ebben a rájátszásban 4-0-val állnak ebben a dresszben, az aranysárga-fehér-lila hármasban 11-4 a mérleg. Anthony Davis egy siker után azt mondta, hogy ebben soha nem szeretnének kikapni. Az időkérések után az „1-2-3, Mamba!” csatakiáltással indulnak vissza a pályára.

Eredetileg a döntő második (ezt megnyerték természetesen) és hetedik meccsén játszottak volna ebben a szerelésben, de változtattak a terven, és már az ötödiken is bevetik.

Ha úgy alakul, akkor a hetediken a terveknek megfelelően szintén ebben lesznek, a hatodikon nem tudnak, mert akkor a Heat is feketében játszik. Amennyiben a Black Mamba mezben lennének bajnokok, akkor ebben szereznék meg 17. bajnoki címüket, így érnék utol a rekorder Boston Celticset bajnoki címek tekintetében.

Az NBA-döntő ötödik meccset élőben közvetíti a Sport1 péntekről-szombatra virradóra hajnali háromtól, majd szombaton 11:45-től a Sport2-n is meg lehet nézni.