A Covid miatt szigorú protokoll szerint élnek a veszprémi kézisek • SportTV

A Covid miatt szigorú protokoll szerint élnek a veszprémi kézisek

2020. 10. 09. 11:55    
Olvasási idő: 2 perc

Mindenképpen a lehető legerősebb csapattal szeretne ott lenni decemberben a Telekom Veszprém a kölni Final4-on, ezért nagyon szigorú protokoll szerint élnek a játékosok. Most nem élnek közösségi életet, csak az aréna és az otthonuk között ingáznak. Erről Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója beszélt a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

A felnőttcsapat tagjai között nincs fertőzött játékos Veszprémben. (Fotó: Vörös Dávid / telekomveszprem.hu)

„Mindenki a Covid-járványra és a fertőzésre kíváncsi. Utánpótlásban van pozitív esetünk, az egyes csapatnál még hála Istennek nincsen a mai napon” – nyilatkozta Csík Zoltán a Sport TV-nek. A BL-t nagyon jól kezdte a Veszprém, három meccsen három győzelmet szerzett. Legyőzte a Nantes, a Zágráb és a Motor csapatát is. „Nincs sérülés, nincs megbetegedés. Most. Arra számolunk, hogy talán a sérülést egy alapvetően jó felkészülési időszak után el tudjuk kerülni, hiszen mindenki kirobbanó fizikai formában van. Hála a fitneszedzőnknek, nagyon jól felkészítette a fiúkat. Még egyébként a Covid első hulláma alatt is mindenki követte azokat, amiket Marija (Marija Lojanica – a szerk.) kiadott feladatokat. Szeretnénk elkerülni ebben a második hullámban, hogy a fiúk megfertőződjenek, és azt kell mondanom, hogy rettentő fegyelmezetten, hihetetlenül tartják azokat a protokollokat, amiket előírtunk nekik.”

A teljes beszélgetés:

A nagyon erős protokollra példákat is mondott a klubvezető: „Nincs éjszakázás, nincs elmenetel sehova. Az otthon van és az aréna, és nincs semmilyen közösségi élet. Igazából nem akarok példákat hozni, de veszprémi játékost nem lehet látni az éjszakában selfiezgetni, az Instagramra feltenni fotókat, mert nekik más a céljuk, mást akarnak, el szeretnék kerülni azt, hogy hat hétig karanténban legyenek, és esetlegesen kiessenek egy Final4-ból.”

A magyar bajnokság résztvevői számára eddig nem volt kötelező tesztelni a játékosokat, de ez már megváltozott, ami örömteli Csík Zoltán szerint. Ettől függetlenül a BL-csapatok számára kockázatokat rejt magában, hogy több fronton is helyt kell állni, mert ez a vírus nem vicc, nagyon megviselheti a szervezetet. „Pár nappal ezelőtt a Sportkórházban voltunk egy nagyon komoly megbeszélésen, és ott azért elmondták, hogy nagyon komoly kardiológiai következménnyel járhat. Nem egy biztos következmény, csak oda kell nagyon figyelni. Erre építik fel a protokollt a visszatéréshez, és rettentő fontos. A tesztelés megléte az egyik részről nagyon fontos, a másik részről nagyon nagy hiánya volt eddig a magyar bajnokságnak. Hála Istennek a szövetség, azt gondolom az utolsó pillanatban, de még időben lépett, és csináljuk. Mind a Szegednek, mind a Veszprémnek, mind a lányoknak elemi érdeke, hogy tudjanak játszani.”

A Motor elleni legutóbbi BL-meccset kihagyták a csapat magyar játékosai. Ennek nagyon egyszerű magyarázata van. „A két magyar játékos lerombolta egymást, ez benne van ebben a sportban, ez egy kontaktsport, sajnos pont a Lékai Máté és pont a Ligetvári Patrik volt. Ennyi, most már mind a kettő tud játszani, mind a kettő egészséges. Székely Marci helyzete sem egyszerű, hiszen három zseniális kapusunk van, és a vezetőedző sportszakmai szempontból hozott egy adott rangsort, hogy ki az egyes, kettes és hármas számú kapus. A Cegléd ellen Marci és Corrales védett, a Cupara nem volt ott, tehát ez edzői feladat. Marci nagyon jól teljesít, amikor kell, rá semmilyen panaszunk nincsen.”

„Ezt az időszakot a nagyon nagy tolerancia és a rugalmasság jegyében kell a csapatoknak egymás között, illetve a vezetőknek és a játékosoknak megélni. Eddig azt gondolom, a rendszer, a liga, az MKSZ versenybizottsága példásra vizsgázott. Csak köszönetet tudok mindenkinek, aki jelenleg ebben a rendszerben minket és a rendszert segíti. Mert a sportnak élnie kell, és a sport így tud élni” – foglalta össze Csík Zoltán azt, hogyan kell viszonyulni a jelenlegi helyzethez.