NBA-igazolások: Összejön a Durant-Harden-Irving szuperhármas Brooklynban? • SportTV

NBA-igazolások: Összejön a Durant-Harden-Irving szuperhármas Brooklynban?

2020. 11. 18. 17:41    
Olvasási idő: 2 perc

A Milwaukee Bucks tulajdonképpen készen is lett a következő szezonra, az elmúlt évek legjobb irányítója, Chris Paul Phoenixbe került, a Houston Rocketsből James Harden és Russell Westbrook is távozni akar. Az őrölet elkezdődött, és a java még hátravan a csapatépítéseknek.

Harden és Westbrook szinte biztosan nem a Houston Rocketsben folytatja. (Fotó: Getty Images)

Abban a pillanatban, hogy kinyílt az átigazolási piac, azonnal elindultak a bombaüzletek az NBA-ben. A legfőbb nyertes eddig a Milwaukee Bucks, amely megszerezte a sokak által vágyott Jrue Holidayt a New Orleans Pelicanstól és a vajkezű, szerb Bogdan Bogdanovicsot. Holiday volt az egyik fő célpont sok csapatnál, jóformán a fél liga szerette volna megszerezni, de ez végül a 2020-as alapszakaszgyőztesnek sikerült. A korábbi All-Star irányító-hátvéd támadásban és védekezésben is kiváló, és a cserébe elküldött Eric Bledsoe-George Hill párosnál többet tehet hozzá a csapat játékához. A későbbi draftjogok egy bajnoki címre ácsingózó csapat számára kevésbé érdekesek, erről könnyű lehetett lemondani, ha össze tudnak hozni egy Antetokounmpo-Middleton-Holiday szuperhármast.

Bogdanovics is népszerű volt a cserepletykákban már hosszú ideje, és most végre elkerült a Sacramento Kingstől egy olyan helyre, ahol ki is használhatják tudását. Az NBA legvagányabb, igazi maffiózókat idéző nevű Donte Divincenzo a legnagyobb érték az érte küldött csomagban (Ersan Ilyasova és DJ Wilson ment még vele).

Chris Paulról tudta jóformán mindenki, hogy el fogja hagyni Oklahoma Cityt. Pedig csodát tett tavaly a csapattal és saját magával; szinte megfiatalodott 35 éves korára. Zseniális szezonja volt, de a Thundert új alapokra szeretnék építeni, és sikerült elcserélni az elcserélhetetlennek tűnő szerződésű Pault a Phoenix Sunshoz Ricky Rubióért, Kelly Oubre Jr-ért, Ty Jeromeért és Jalen Lecque-ért (meg néhány draftjogért). A Thunder a sztárokkal együttműködve keres mindig csapatot a játékosainak, és Paul is örömmel ment Phoenixbe, hiszen így viszonylag közel lehet majd a Los Angelesben élő családjához. A Suns volt a buborék egyetlen veretlen csapata, potenciál tehát van benne, és talán Paul rutinjára lesz szükség, hogy a fiatal mag végre a rájátszásban érezhesse magát. Paul csapattársa, Dennis Schröder a Los Angeles Lakershez kerül majd a ma esti draft után. Tovább erősödik tehát a bajnok, amely Danny Greent és az elsőkörösét adja majd a németért.

A houstoni zsebrakéta szinte biztosan fel fog robbanni. Russell Westbrook és James Harden is elkívánkozik Houstonból. Ez nem csoda, nem jött az eredmény az előző szezonban sem, majd a csapat általános igazgatója és edzője is távozott. Azt rebesgetik, James Harden a Brooklyn Netshez akar igazolni, ahol amellett, hogy együtt játszhatna Kevin Duranttel és Kyrie Irvinggel, még Mike D’Antoni is ott lenne mellette, mivel a tréner Steve Nash segédedzője lett a Netsnél. Azért így leírva a Durant-Irving-Harden hármas kőkeménynek tűnik…Westbrook is kiköthet még New Yorkban, csak ő azt East River túloldalán, Manhattanben verhet tanyát, ha a New York Knicks elég ügyes lesz, és meg tudja szerezni. Van azonban konkurenciája, hiszen a hírek szerint például a Charlotte Hornets és a Washington Wizards is képben van… Egy biztos, Houstonban nagy a baj, de a klub nem akarja elsietni a cseréket, és lehet, úgy kezd neki a felkészülésnek, hogy a két sztár még a csapat tagja lesz, és közben próbálnak majd túladni rajuk.

Még nem tudjuk, pontosan milyen keretek alakulnak majd ki, és ezt nagy mértékben befolyásolja majd ma a éjjeli draft is. Az azonban biztos, hogy december 22-én kezdődik a szezon, és a Sport TV közvetíti 2020-21-ben is az NBA küzdelmeit.