PURE ETCR-t is közvetít 2021-től a Sport TV • SportTV

PURE ETCR-t is közvetít 2021-től a Sport TV

2020. 11. 27. 11:12    
Olvasási idő: 2 perc

A 2021-től induló PURE ETCR sorozatot Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban is a Sport1 és a Sport2 közvetíti az Eurosport Events és az AMC Networks International – Central and Northern Europe megállapodásának köszönhetően.

Michelisz Norbi már kipróbálta a Hyundai Veloster N ETCR-t. (Fotó: FIA ETCR)

A PURE ETCR a világ első, csak elektromos autók számára kiírt, több márkát felvonultató túraautó sorozata, amely hatalmas nézőközönséget érhet majd el jelentős médiajelenlétével a 2021-es, debütáló szezonjában. A közvetítések és a legjobb pillanatokat tartalmazó összefoglalók a Sport1-en és a Sport2-n lesznek láthatók.

Az aragóni pályán Michelisz Norbi már ki is próbálta a Hyundai új autóját, és a videóban az ETCR lebonyolításáról is szó van:

A PURE ETCR 2021-ben debütál, első szezonjában hat versenyhétvégét rendeznek, melyek közül négynek európai, kettőnek tengerentúli helyszínek adnak majd otthont.

„A nemzetközi autóipar és az autósport is alapvető átalakuláson megy át. A technológia ütemes fejlődésének köszönhetően szemtanúi lehetünk teljesen új formátumok, új versenysorozatok megszületésének, és mi ezekre reagálva megalapítottuk a Magyar Autó-motorsport Fejlesztési Ügynökséget. Az autó-motor sport fejlesztésének kormánybiztosaként a közelmúltban volt egy találkozóm Budapesten a PURE ETCR promóterével, François Ribeiróval. Fantasztikus kulisszatitkokat osztott meg velem a PURE ETCR új koncepciójával kapcsolatban. Alig várjuk, hogy lássuk ezeket a nagy teljesítményű elektromos bestiákat Magyarországon. Fantasztikus, hogy a Hyundai Motorsport – amely a magyar autósport első világkupa-győztesének, Michelisz Norbertnek a csapata – is részt vesz a programban. Csodálatos lenne, ha a magyar szurkolóknak egy nap esélyük lenne szurkolni neki ebben a bajnokságban is, hiszen ezzel ők is részesei lennének a technikai fejlődésnek” – nyilatkozta az ETCR-rel kapcsolatban Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az autó-motor sport fejlesztésének kormánybiztosa.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Sport TV magyar, cseh és szlovák nézői 2021-től egy vadonatúj versenysorozatot követhetnek majd, a PURE ETCR-t. Hatalmas megtiszteltetés, hogy egy ilyen formabontó új kezdeményezés partnerei lehetünk. Michelisz Norbert már tesztelte a Hyundai Veloster N ETCR-t, és úgy tűnt, élvezte is. Hiszünk abban, hogy az ETCR is olyan színvonalas és látványos lesz, és annyi izgalmat tartogat majd, mint a Túraautó-világkupa 2020-as szezonja. A régiónk szurkolói imádják az autósportokat, biztosak vagyunk benne, hogy az ETCR-ért is rajongani fognak” – mondta a Sport TV jogszerzéséről Málnay B. Levente, az AMC Networks International – Central and Northern Europe ügyvezető alelnöke.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy megkötöttük ezt a fontos közvetítési megállapodást a PURE ETCR-rel kapcsolatban. Ez a harmadik olyan nagyobb együttműködésünk, amely az Eurosport networkön kívüli társasággal születetett. Michelisz Norbert komoly sikereket ért már el az Eursoport Events által promótált Túraautó-világbajnokságon és Túraautó-világkupán, így elsőkézből láthattuk, a magyar szurkolók milyen szenvedélyesen szeretik és ismerik a túraautó versenyeket. Azzal, hogy a PURE ETCR is bemutatásra kerül a Sport TV csatornáin, biztosan csak tovább nő ez a szenvedély az elkövetkező években” – árulta el a megaállpodásról François Ribeiro, az Eurosport Events vezetője, a PURE ETCR promótere.