Rajt az Eb-n, a Sport TV több mint 40 meccset közvetít • SportTV

Rajt az Eb-n, a Sport TV több mint 40 meccset közvetít

Sport TV avatar Sport TV 2020. 12. 03. 10:29    
Olvasási idő: < 1 perc

December 3-án elkezdőik a női kézilabda Európa-bajnokság Dániában. A szervezés nem volt könnyű, de reméljük, színvonalas tornát látunk, amelyen jól szerepel a magyar válogatott. Az Eb-ről több mint 40 mérkőzés kerül exkluzívan a Sport TV képernyőjére.

Ma elrajtol az Eb, holnap a magyar válogatott is elkezdi a tornát. (Fotó: MKSZ)

Mondanunk sem kell, reményeink szerint abból a szempontból rendhagyó lesz a 2020-as Eb, hogy a jövőben már nem okoz ekkora bonyodalmat egy vírus, és sokkal kevesebb nehézségük lesz a szervezőknek és a csapatoknak; hogy ez lesz az egyetlen Eb, amit nézők nélkül rendeznek meg; továbbá a jövőben már egyetlen társrendezőnek sem kell úgy visszalépnie, mint most Norvégiának.

Sportszakmai szempontból aligha lehet hibát találni, Dániában ott lesznek Európa legjobb kézilabdázói, benne Danyi Gábor és Elek Gábor irányításával a magyar válogatott is. Legjobbjaink két felkészülési mérkőzést játszottak Svédországban a helyiekkel, ezeken egy-egy győzelem és vereség volt a mérleg. Azóta Háfráék már megérkeztek Dániába, ott készülnek és várják, hogy jöjjenek a tétmeccsek. Az első csoportkörben sorrendben Horvátország, Szerbia és Hollandia lesz az ellenfél, reméljük, továbbjut a csapat, és akkor a Lengyelország, Németország, Norvégia, Románia négyesből kap három újabb ellenfelet. A középdöntőket ugyancsak a koldingi buborékban rendezik meg december 10-15. között. Ha a mieink a második csoportkörben az első három hely valamelyikén végeznek, elutazhatnak Herningbe, ahol aze első hat sorrendje lesz a tét.

A Sport TV a magyar válogatott összes találkozójával együtt több mint 40 Eb-mérkőzést közvetít; ha a magyar válogatott eljut a helyosztókig, Méhes Gábor és Borsos Attila a helyszínről közvetíti az összes mérkőzést, továbbá exkluzív videókkal jelentkezik a Sport TV hivatalos Facebook- és YouTube-oldalán.

A nyitó nap programja:

Oroszország–Spanyolország: december 3., csütörtök 18:15, Sport2; kommentátor: Bartha Zoltán

Norvégia–Lengyelország: december 3., csütörtök 20:30, Sport1; kommentátor: Méhes Gábor

Svédország–Csehország: december 3., csütörtök 22:30, Sport1 (felv.); kommentátor: Méhes Gábor

A magyar válogatott programja a csoportkörben:

Magyarország–Horvátország: december 4., péntek 17:30, Sport1; kommentátor: Méhes Gábor

Magyarország–Szerbia: december 6., vasárnap 15:15, Sport1; kommentátor: Méhes Gábor

Magyarország–Hollandia: december 8., kedd 20:00, Sport1; kommentátor: Méhes Gábor