Nagelsmann máris méltatja Szoboszlait

2020. 12. 19. 08:42    
Olvasási idő: < 1 perc

Julian Nagelsmann, az RB Leipzig vezetőedzője szerint Szoboszlai Dominik gyorsan nagy segítségére lehet csapatának, elsősorban a „különlegesen jó jobb lábával és a különlegesen jó pontrúgásaival”.

Jóllehet az összejövetel fő témája az 1. FC Köln elleni mérkőzés volt, Julian Nagelsmann, az RB Leipzig vezetőedzője a legutóbbi sajtótájékoztatón nem úszhatta meg a csapata új szerzeményével, Szoboszlai Dominikkel kapcsolatos kérdéseket. A szakember először is mindenkit biztosított arról, hogy a magyar középpályás „nagyon szimpatikus fiatalember”, azt is elárulta, a szerződés csütörtöki aláírásakor váltottak néhány szót, de most ennél többre nem futotta. „Neki is különleges nap volt. Ha sportorvosi vizsgálatok várnak rád, nincs időd órákon át beszélgetni és referálni. Mindenképpen szimpatikus belépője volt. Stabil ember benyomását keltette, magas, atletikus testfelépítésű” – fejtegette Nagelsmann.

Az edzőtől azt is megkérdezték, hol vehető számításba Szoboszlai: „Különböző posztokon képes játszani. Támadó középpályásként, bal oldali középpályásként, olykor balszélsőként, de ha kell a jobb oldalon is. Salzburgban tízesként vagy nyolcasként játszott sokat” – hangzott a felelet. Ugyanakkor ezen posztokon a német újságírók egyöntetű véleménye szerint az RB Leipzig bőven „megvan”, de Nagelsmann szerint emiatt nem kell aggódni: „Jóllehet ezeken a posztokon tényleg sok játékosunk van, de ezek a posztok veszik a legjobban igénybe az embert. A különböző alapfelállásokban nyolcasként nagyon sokszor kell letámadnod, labdát kell szerezned, ugyanakkor sokat mozogsz labdával, de üresbe is kell sprintelned. Kőkemény poszt ez. Egy kis beszoktató időszak után, hiszen ez azért egy másik liga, nagyon-nagyon jót tehet nekünk.”

És hogy mivel? „Elsősorban a különlegesen jó jobb lábával és a különlegesen jó pontrúgásaival gyorsan segíthet nekünk. Olyan játékos, aki gólokat tud előkészíteni, de maga is képes gólokat szerezni. Azt gondolom, okkal érkezett önbizalomtól duzzadva hozzánk, jól beilleszkedik, majd pedig mindenképpen a segítségünkre lesz” – jelentette ki Nagelsmann.

A Sport TV élőben közvetíti a Bundesliga 2020-2021-es idényét.

Cookie beállítások