Sallaiék ki-ki meccse a sváb fővárosban • SportTV

Sallaiék ki-ki meccse a sváb fővárosban

2020. 12. 23. 16:15    
Olvasási idő: 2 perc

Keddre nyolc, szerdára hat meccs jutott a Német Kupa második játéknapjáról. Az élvonalbeliek közül eddig csupán hárman buktak, közülük az Augsburgé érthető (hiszen a szintén bundesligás Leipzig volt az ellenfele), a bajnokságban remeklő Union viszont otthon hasalt el a másodosztályú Paderborn ellen, a Hoffenheim pedig ugyancsak otthon maradt alul, hosszabbítást követően 11-esekkel a Greuther Fürthtől. Szerdán további8 élvonalbeli lép pályára, a Leverkusen és a Bayern soos kupameccsét január második fordulójában játsszák le Frankfurtban, illetve Kielben.

Sallai Roland parádés gólja a Mercedes-Benz-Stadionban szeoptemberben. Két hónappal és két nappal később ismétlése kövekezik? (Fotó: Getty Images)

WOLFSBURG–SANDHAUSEN

A Wolfsburgnak tehát figyelmeztető, hogy a nem tiszta bundesligás párosítást kivéve a két élvonalbei egyaránt másodosztályútól kapott ki, ráadásul mindkettő otthon. A párosítás „szűz”, azaz a két együttes korábban sosem játszott még egymással tétmérkőzést. Ami jóval kevésbé aggasztó, az a két csapat formája közti igen karakteres különbség. A VfL legutóbbi 10 meccséből csak egyetlenegyet vesztett el, azt is a Bayern ellen, ami azért megbocsátható. A Sandhausen viszont fordítva,  a az elmúlt tízből csak egyet nyert meg, kétszer remizett és 7-szer elbukott, legutóbbi három meccsét egyaránt vesztesen fejezte be.

A Volkswagen-városi gárda 4. (azaz BL helyen áll!) az élvonalban, az SVS 16., azaz osztályozós a 2. Bundesligában, ha egymásra tesszük a két táblázatot,  30 hely van közöttük, ennek a differenciának meg kellene látszania az eredményen…

STUTTGART–FREIBURG

Nekünk, magyaroknak persze ez a fontosabb párosítás – természetesen Sallai Roland miatt. Válogatott csatárunk most már folyamatosan bizalmat kap Christian Streich mestertől, más kérdés, hogy nagyjából egy óra után lecseréli őt, akár két góllal eldönti a meccset, akár csak közepes teljesítményt nyújt. A kicker.de meccselőzetesében most is csak a cserék közé van jelölve szélsőnk, de hát ebben a naptári évben bajnokikon legalább tíz alkalommal ugyanígy nézett ki az „ígérvény” – azán csak-csak a kezdő tizenegyben futott ki a pályára a Puskás Akadémia egykori neveltje.

A két együttes 41 tétmérkőzéséből eddig négy folyt a DFB-kupa keretei között. 1996 novemberében a második körben a svábok 1–1-es 120 perc után 11-esekkel  4-2-re győztek Freiburgban, a csapatban a pályán olyan sztárok villogtak, mint Balakov, Elber és a világbajnok Berthold, a kispadon egy bizonyos Joachim Löw dirigálta tanítványait. A 2000-es negyeddöntőben Stuttgartban ugyancsak hosszabbításba torkollott a csata, a hazai VfB-ben a kezdők közt lépett pályára Lisztes Krisztián, a győztes gólt a román válogatott center, Viorel Ganea szerezte a 95. percben. Harmadjára 2003-ban ugyancsak Szászországban ismét 2–1-re győztek a hazaiak, ezúttal a normál 90 perc alatt. A legutóbbi alkalommal, ugyancsak 2013-ban, de már ősszel, a kupasorozat következő kiírásában született meg az első Freiburg-siker,   fekete-erdei alakulat a „szokásos” eredménnyel, 2–1-gyel bizonyult jobbnak.

Legutóbb bajnokin ennek az évadnak a nyitó fordulójában csaptak össze egymással, szeptember 19-én szűk félóra alatt kétgólos vezetéshez jutott Stuttgartban a Freiburg (a második gólt a kiválóan játszó Sallai szerezte), majd már 3–0-ra is vezetett, de a VfB két szépítő gól is összehozott, de egyenlítenie már nem sikerült. Utána azonban nyolc veretlen meccset játszott végig a Stuttgart, s csak a Bayen ellen bukott ismét a 9. körben, ismét a Mercedes-Benz-Arenában. A bajnoki tabellén amúgy minimális a differencia a csapatok közt, a VfB csupán egy ponttal többet gyűjtve három hellyel előzi meg az SCF-et.

Minden tényezőt figyelembe véve roppant szoros mérkőzés várható, nagy különbséget a fogadóirodák sem tesznek a két együttes között, a sokgólos győzelemre bármelyik oldalra is igen magas oddsokat adnak a „bukik”.

DFB-KUPA, 2. forduló. Sport2 18:15  VfL Wolfsburg–SV Sandhausen (kommentátor: Faragó Richard, műsorvezető: Petur András, szakértő: Hegyi Iván); Sport2 20:30  VfB Stuttgart–SC Freiburg (kommentátor: Faragó Richard, műsorvezető: Petur András, szakértő: Hegyi Iván)