A Milwaukee Bucks lazán összedobált egy NBA-rekordot • SportTV

A Milwaukee Bucks lazán összedobált egy NBA-rekordot

2020. 12. 30. 12:03    
Olvasási idő: 2 perc

29 darab hárompontost dobtak a Milwaukee Bucks játékosai a Miami Heat elleni mérkőzésen, ezzel NBA-rekordot döntöttek. A pályára lépő 13 játékosból 12-en dobtak legalább egy triplát, egyedül Giannis nem.

A rekord fő felelősei, és aki karrierje első NBA-s tripláját dobta. (Fotó: @Bucks / twitter)

A Milwaukee Bucks az NBA tegnapi játéknapján 144-97-re kivégezte a Miami Heat csapatát.

Elég árulkodó ez a hivatalos meccsösszefoglaló. 1. Csak Bucks hármasok szerepelnek benne. 2. Nincs benne sem Miami Heat, sem Giannis Antetokounmpo kosár.

Miért?

Mert a Milwaukee Bucks megdöntötte a Houston Rockets 27-es csúcsát, és berámolt 29 darab triplát a Heat ellen. Jrue Holiday hatot, Donte DiVincenzo ötöt, Khris Middleton négyet, Brook Lopez hármat, DJ Augustin, Bryn Forbes és Jordan Nwora kettőt-kettőt, Bobby Portis, Thanasis Antetokounmpo, Pat Connaughton, Sam Merrill és DJ Wilson egyet-egyet vállalt. Összesen tehát 12-en vették ki a részüket a rekordból, ez is csúcs. Soha nem dobott egy csapatból 12 játékos hármast egy meccsen. 56,9 százalékkal tüzelt a csapat a vonalon túlról.

Egyedül Giannis Antetokounmpo nem dobott hármast a 13 pályára lépő Bucks-játékosból, akinek bár volt két kísérlete, azok nem mente be. Magához képest borzasztó meccse volt, mindössze kilenc pontra volt képes. 2018. december másodika óta nem volt olyan meccse, hogy nem érte el a kétszámjegyű mutatót. A Bucks szempontjából ez egy jó hír. Korábban gyakran tűnt Giannis nélkül tehetetlennek a csapat, de most megmutatta, van tűzerő a brigádban a Görög Szörny nélkül is. Volt Antetokunmpo tripla, aminek örülhetett azért Giannis, hiszen a tesója karrierje első trojkáját dobta az NBA-ben.

A 47 pontos különbség a Bucks történetének legnagyobb idegenbeli sikere, a Miami Heat pedig nem kapott ki ennyire 1991 óta. Az különösen hízelgő lehet a szurkolóknak, hogy azt a csapatot végezték így ki, amely 2020-ban búcsúztatta őket a rájátszásban. Igaz, Jimmy Butler nem játszott, de a lelkeknek biztosan jól esett.

A Heat viccesen így reagált a meccs után twitteren:

Valahogy úgy, ahogy a Los Angeles Clippersnek kellett, miután 51 ponttal kiütötte a Dallas Maverick még vasárnaps. A Clippers a Mavericks elleni zakó óta tegnap játszott először, és legyőzte a Minnesota Timberwolvest. Hajnali négytől megnézhetjük, milyen formában van ma a csapat, ugyanis a Sport1-en élőben közvetítjük a Los Angeles Clippers – Portland Trail Blazers meccset, amit a Sport1-en csütörtök 13 órától, a Sport2-n pedig 21:30-tól megismétlünk majd. NBA-szempontból ezzel a találkozóval búcsúztatjuk a 2020-as év.et.