Jön a Juventus, a Real és a Barca a Sport TV-n • SportTV

Jön a Juventus, a Real és a Barca a Sport TV-n

Sport TV avatar Sport TV 2021. 01. 20. 15:26    
Olvasási idő: < 1 perc

Cristiano Ronaldo és társai január 20-án megszerezhetik első kupájukat 2021-ben, de ehhez a Napolinak is lesz egy-két szava. A Juventus ugyanis a Napolival játszik az olasz Szuperkupa döntőjében. A héten Ronaldo volt csapata, a Real Madrid, illetve a Barcelona is megkezdi szereplését a Spanyol Kupában.

Cristiano Rpnaldo és Antoine Griezmann versenyfutása a labdáért. (Fotó Getty Images)

KI nyeri az első olasz futballtrófeát 2021-ben?

Olaszországban 2021. január 20-án rendezik a 2020-as Szuperkupa-mérkőzést, amelyen a bajnok Juventus és a kupagyőztes Napoli találkozik. A koronavírusjárvány miatt a találkozót nem Szaúd-Arábiában rendezik, ahogyan azt az elmúlt két évben tették, helyette Reggio Emilia és a Mapei Stadion ad otthont az eseménynek.  Mindkét alakulat 4 győzelemmel és egy vereséggel kezdte a 2021-es naptári évet, a kupában ott vannak a legjobb nyolc között, és a bajnokságban kaptak ki egyszer-egyszer (a Napoli a Speziától, a Juventus az Intertől),

A Juventus zsinórban kilencedik alkalommal érdekelt a szuperkupában, összesen tizenhatodszor, és nyolcszor nyertek is a torinóiak. A Napoli összesen negyedik alkalommal jut el idáig, és mindhárom korábbi szereplésén a Juventus volt az ellenfele (1990, 2012 és 2014), 1990-ben és 2014-ben a nápolyiak emelhették fel a kupát.

Juventus – Napoli: január 20., szerda 21:00, Sport2 (élő); kommentátor: Fülöp László

Spanyol Kupa: Bemutatkozik a Real és a Barca is

A spanyol Szuperkupát négyesdöntőjét a múlt héten rendezték. A tornán a Barcelona a Real Sociedad, az Athletic Bilbao pedig a Real Madrid legyőzésével került a döntőbe. Ott a baszkok nyertek 3-2-re. A Szuperkupán érintett négyes ezen a héten csatlakozik a Spanyol Kupa mezőnyéhez. A Sport TV szerdán a Real Madrid Alcoyano, csütörtökön a Barcelona Cornellá elleni kupameccsét tűzi képernyőre a sorozatból. Ne tévesszen meg senkit, hogy két harmadosztályú csapatról beszélünk, az Alcoyano búcsúztatta a Huescát a kupa előző fordulójában, a Cornellá pedig nem mást állított meg két hete, mint a LaLiga jelenlegi listavezetőjét, az Atlético Madridot.

Alcoyano – Real Madrid: január 20., szerda 20:45, Sport1 (élő); kommentátor: Faragó Richard

Cornellá – Barcelona: január 21., csütörtök 20:45, Sport1 (élő); kommentátor: Haraszti Ádám