Lillard, Jokic és Westbrook miatt leesett az állunk • SportTV

Lillard, Jokic és Westbrook miatt leesett az állunk

2021. 02. 01. 19:33    
Olvasási idő: 2 perc

Mondhatnánk, hogy a hétvége legnagyszerűbb teljesítménye Nikloa Jokichoz fűződik, aki beállította karriercsúcsát, ami talán igaz is, de az őrületet Damian Lillard és Russell Westbrook szállította, akik elképesztő meccsnyerőkkel sokkolták az NBA-rajongókat.

Idén még nem játszottak egymás ellen, így egy korábbi képet teszünk be róluk. (Fotó: Getty Images)

Jokic

Azért ne hagyjuk ki a csodálatos Nikola Jokicot, aki egy laza meccsen beállította 47 pontos karriercsúcsát. Úgy, hogy a félidőben már 33-nál járt. Mindez a liga épp legforróbb csapata (11-es győzelmi sorozat), a Utah Jazz és a korábbi kétszeres Év Védője (2018 és 2019), Rudy Gobert ellen. Nem mázlival, nem is önző játékkal, hanem olyan Jokicosan termelődtek a pontok, Nikola pedig k tette a dolgát, tényleg zseniális volt. Utólag kiderült, hogy a csapattársai mindenképp 50-et akartak vele dobatni, de őt ez nem érdekli annyira. Imádnivaló. 12 pattanót is leszedett. A szezon eddigi mind a 20 meccsén összejött neki a dupla-dupla.

Lillard

Mielőtt bármit írnánk, arra kérünk, nézd meg ezt a végjátékot, ha még nem láttad:

Nehéz szavakat találni, amikor valaki ötpontos hátrányból két ilyen triplával fordít meg egy meccset 8,9 másodperc alatt. Az egyiket a logóról engedi el, a másikat meg egy nála 25 centivel magasabb játékossal, Lauri Markkanen a nyakában. Damian Lillard tényleg egy vérszomjas gyilkos, aki bármikor, bárkit képes kivégezni az utolsó pillanatban. A meccsnyerőt nézd meg picit jobban:

Azt pedig mellékesen tesszük csak hozzá, hogy ezzel a hat ponttal együtt Lillard összesen 44-et szórt a Bulls ellen. Ez az eddigi rekordja ebben a szezonban.

Aki kicsit is ismeri Lillard munkásságát, annak ezek a triplák azért olyan nagy meglepetést nem okoztak. Mert ha eljön a Dame Time, akkor a Blazers legendája nem szokott hibázni. Az NBA gyorsan össze is szedte ezeket a pillanatokat egy videóban:

  1. Amikor a Rocketset küldte haza a rájátszásban
  2. Amikor Paul George-nak és az Oklahoma City Thundernek integethetett
  3. Persze az új műalkotás is szerepet helyet benne.

Westbrook

Igazából már-már lesajnáltuk ebben a szezonban a Washington Wizardsot és a Russell Westbrookot. Valójában már azt találgatja mindenki, hova cserélik el Bradley Bealt a reménytelen helyzetéből. Erre jön a vasárnapi Brooklyn Nets elleni meccs, ami így ért véget:

Itt is öt pont volt az ellenfél előnye még tíz másodperccel a vége előtt, amikor Bradley Beal bever egy hármast. 7,6 másodperc van vissza,  Garrison Matthews szemfülesen elcseni Joe Harris butuska bedobását, majd Westbrooknak passzol, aki gondolkodás nélkül tüzel, és megszerzi a meccsen negyedik hármasát. A Nets pedig elrontja az utolsó lehetőséget ezt követően Westbrook triplája ugyan nem a dudaszó pillanatában hullott be, nem is ez volt az utolsó kosár a meccsen, de így is győzelmet ért, az irányító pedig 41 ponttal, 10 lepattanóval és 8 gólpasszal zárta a meccset.

A Wizards ettől függetlenül még a liga egyik legrosszabbul szereplő csapata, amelyet a koronavírus és a sérülések is erősen megtépáztak eddig. De ha a Kevin Durant-James Harden-Kyrie Irving féle Brooklyn Nets ellen ilyenekre képes a csapat, akkor ezt bárki ellen bemutathatja még.

Nem is olyan rossz három ilyen teljesítmény egy hétvégére, nem igaz? Ráadásul Jokic parádéját a Sport TV-n is meg lehetett nézni. Ahogyan majd azt a három meccset, amivel a következő héten készülünk. Pénteken hajnalban a Dallas Mavericks – Golden State Warriors meccsel készülünk (1:30, Sport1), ezt pénteken este 8-tól is megismételjük a Sport2-n. Szombaton este 11-től a Sacramento Kings – Denver Nuggets, vasárnap 20 órától pedig a Phoenix Suns – Boston Celtics találkozókat lehet majd megnézni a Sport1-en. Továbbra se feledjétek, hogy csütörtökön 17:30-kor a Trash Talkban is lesz szó NBA-ről, míg szombaton 22 órától Csabi és Bazska vár titeket az Alley-oopban. Ha nem elég a tévés verzió, akkor hallgassátok őket podcastként is.