Jadon Sancho a garancia a dortmundi győzelmekre • SportTV

Jadon Sancho a garancia a dortmundi győzelmekre

2021. 02. 22. 16:57    
Olvasási idő: 2 perc

Jadon Sancho formajavulása is kellett, hogy a Borussia Dortmund tökéletes hetet zárjon, és idegenben nyerje meg a Sevilla elleni BL-nyolcaddöntőt, majd a Schalke elleni Bundesliga-derbit.

Jóllehet a Dortmund kapcsán hajlamosak vagyunk elsőként az Erling Haaland-gólgyár teljesítményét méltatni (oké, az nem normális, hogy a 20 éves srác az idénybeli 25 tétmeccsén 27 gólt szerzett), de a Schalke elleni mérkőzés, illetve az elmúlt hetek alapján Jadon Sanchónak is jár ez. A Schalke elleni presztízsmeccsen egy-egy gól és gólpassz volt a mérlege (na meg 1,5-ös osztályzat, illetve a Kicker sportmagazintól kapott mezőny legjobbja cím), de azért a hétközi, Sevilla elleni BL-sikerhez is gólpasszal járult hozzá (a norvég meg akkor is, szombaton is duplázott). Ráadásul Sancho amolyan kabalafigurája is a Dortmundnak, ha ő gólt szerez, a BVB nem kap ki a Bundesligában: 24 győzelem és 6 döntetlen a csapat mérlege ezeken a találkozókon.

A Schalke elleni 4-0-t így kommentálta: „Tudom, mit jelent a szurkolónknak a derbi, páron már játszhattam. Tudtuk, hogy miattuk is nyernünk kell most. Reméljük, hogy legalább a tv-készülékek előtt boldoggá tettük őket.” Ezt alátámasztotta egy később az Instagramra töltött képével, amelyen üvöltve ünnepel, balján a kapitányi karszalaggal (bizony, Marco Reus lecserélése után rajta „kötött ki”, nem Mats Hummelsen!), jobbjával a klub címerét ütve, a szöveg pedig csak ennyi volt: „A szurkolókért”. Ezzel pedig adott egy kis táptalajt azon vitáknak is, hogy meddig marad még Dortmundban. A szerződése 2023-ig szól, a vezetők úgy kalkulálnak, már az idei nyáron odébbáll (a Chelsea és a Manchester United is vinné), a mostani ünneplésbe viszont sokan egy köztes megoldást, a 2022. nyári lelépést vélik „belelátni”.

„Egyértelmű volt, hogy Jadon nem felejtett el futballozni – dicsérte meg támadóját Edin Terzic vezetőedző. – Most viszont Guerreiro személyében van mögötte egy zseniális partner is, akivel nagyon jól képes kombinálni. Öröm őt újra ilyen formában látni, az előző időszak nem volt könnyű a számára. Együtt verekedtük át magunkat ezen, sokat beszéltünk és sok egyéni edzése volt. Visszatért a régi Sancho. Ahhoz, hogy a céljainkat elérjük, csúcsformában lévő Jadonre van szükségünk.”

A Sport1-en 19:30-tól élőben jelentkezünk a Germánia című Bundesliga-magazinnal, addig is, szavazzatok, ki szerezte a forduló legszebb gólját!

Ki szerezte a 22. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Erling Haaland (Dortmund) 1. gólja a Schalke ellen

0%

Marcel Sabitzer (RB Leipzig) a Hertha ellen

0%

Amin Younes (Frankfurt) a Bayern München ellen

0%