Giannis, Westbrook, Harden, Sabonis és Randle NBA-történelmet írtak • SportTV

Giannis, Westbrook, Harden, Sabonis és Randle NBA-történelmet írtak

2021. 03. 14. 18:23    
Olvasási idő: 2 perc

Soha nem fordult még elő az NBA történetében, hogy egyetlen játéknapon öt játékos is tripla-duplát érjen el. Tegnap estig. Giannis Antetokounmo, James Harden, Julius Randle, Domantas Sabonis és Russell Westbrook írt történelmet.

Westbrook és Antetokounmpo, akik egymás ellen villogtak. (Fotó: twitter / @SportsCenter)

A tripla-dupla régen olyan ritka volt, mint a fehér holló, ma már azonban elég gyakran előfordul az NBA-ben. Az újkori tripla-dupla isten nem más, mint Russell Westbrook, aki a karrierje során megszerzett 156 tripla-duplával pillanatnyilag második az örökranglistán Oscar Robertson mögött. Robertsonnak 182 van összesen. Westbrook három szezonban is (2015-16, 2016-17 és 2017-18) is összehozta azt a bravúrt, hogy legalább 10-10 lepattanó és gólpassz, illetve 22 pont volt a szezonátlaga. Idén sem jár messze ettől annyira, hiszen 21,1 pont, 9,8 gólpassz és 9,4 lepattanó az átlaga. Épp a napokban lépett be a fent említett Robertson és LeBron James mellé abba a háromszemélyes klubba, amelyben a karrierjük során legalább 21.000 pontot, 6.000 lepattanót és 7.000 gólpasszt szerző játékosok vannak.

Tehát nagyon jó, hogy a Wizards sztárja is bekerült abba az ötösbe, amelyik történelmet írt. A Wizards-Bucks meccsen 42 pontot, 12 gólpasszt és 10 lepattanót szerzett. Ez azonban kevés volt a győzelemhez, mert a túloldalon Giannis Antetokounmpo 33 ponttal, továbbá 11-11 lepattanóval és gólpasszal vezette győzelemre csapatát.

Az NBA történetében hatodik alkalommal történt az meg, hogy egy meccsen mindkét csapatból legyen egy olyan játékos, aki 30 pontos tripla-duplát szállít. Ginnaisnak az elmúlt két meccsén tripla-duplázott, és erre a Bucks mezében utoljára Kareem Abdul-Jabbar volt képes.

A többieknek is megérte a remeklés, hiszen Julius Randle 26-12-12-je (amit láthattunk a Sport1-en), Domantas Sabonis 22-13-10-es és James Harden 24-10-10-e is győztes meccsen született.

Ma este igazi csemegével készülünk, hiszen egymás után két meccset is képernyőre tűzünk, de csak egy csodásnak ígérkező Alley-oop után.  20 órától Csabi és Bazska beszéli át az NBA heti eseményeit, majd 21 órától a Golden State Warriors – Utah Jazz, 23:30-tól pedig a Philadelphia 76ers – San Antonio Spurs rangadókat közvetítjük főműsoridőben.

A Sixers szurkolóinak van egy jó és egy rossz hírünk. A rosszal kezdjük: Joel Embiid ma nem játszik. A jó pedig az, hogy de nem fog sok időt kihagyni. Rettenetesnek kinéző sérülést szenvedett a Wizards ellen pénteken. Szombaton az egész világon arra figyelt minden NBA-rajongó, milyen eredményt hoz a térdéről készült MRI szombaton. Szerencsére nem nagy a baj, csak kb. két hetet kell kihagynia.