Dunántúli kézisklubok kupaküzdelmei • SportTV

Dunántúli kézisklubok kupaküzdelmei

2023. 01. 21. 15:50    

Három női kézilabdacsapatunk játszik az európai kupákban szombaton – valamennyiük központja a Dunántúlra esik. A győriek Metzben egyik legnehezebb BL-alapszakaszmeccsükre készülnek csoportjuk listavezetője ellen, az óváriak és a siófokiak hazai pályán fogadnak skandináv ellenfelet.

Kiss Nikolett (28) jó formájára szükség lesz a norvégok ellen is (Fotó: siofokkc.hu)

SIÓFOK–MOLDE (El, A-csoport)

A Dortmund elleni 27–24-es győzelem után a siófokian nagy önbizalommal vághatnak neki harmadik csoportmeccsüknek. A Molde ugyanakkor egy hete hazai pályán szenvedett súlyos vereséget a Besancontól 41–29-re. A norvégok legutóbbi bajnokijukon a REMA 1000-ligaenben is kikaptak 34–27-re a Romerike Ravenstől. A két csapat házi gólkirálya előkelő helyen áll a kupaösszesítésben is, Mona Obaildli 22 találattal az első, a balatoniak klasszisa, Tamara Navsar 16-tal holtversenyben a harmadik.
Érzelmes is lesz a találkozó egy kicsit, hiszen Tor Odvar Moen, a vendégek mestere 2019-ben az elődsorozat, az EHF-kupa győzelméig vezette a siófokiakat.
Nagyon nehéz meccsre számítok a Molde ellen. Szerencsére a hazai formánk sokkal jobb, mint az idegenbeli, így remélem számíthatunk rá. Tudjuk, hogy nagyon gyors és erős kézilabdát tudnak játszani, ezért készülünk erre. Ha szeretnénk egy kis esélyt a továbbjutásra, akkor ezt a meccset mindenképpen meg kell nyernünk” – idézte a siófoki edző, Uros Bregar szavait az EHF honlapja.

(folytatjuk)

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA. Sport1 15:45 Siófoki KC–Molde Handbold (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Fazekas Erzsébet, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport1 19:35 Motherson Mosonmagyaróvár KC–Ikast Handbold (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Deli Rita, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea)
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA. Sport1 17:45 Metz Handball–Győri Audi ETO KC (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea)