A Lakers a rutinra szavaz • SportTV

A Lakers a rutinra szavaz

2018. 11. 05. 15:59    

Bajnok, egykori All-Star, All-NBA csapattag és korábbi Év Védője center csatlakozhat a Los Angeles Lakershez, ha beigazoldónak a pletykák arról, hogy Tyson Chandler Hollywoodba tart.

Kezdjük ott, hogy a Los Angeles Lakersnek szüksége lenne egy jól védekező cserecenterre Javale McGee mögé. Miért? Mert arról szólnak a hangok, hogy Magic Johnson raportra hívta az edzőt, Luke Waltont, és mert nem véletlen, hogy a Toronto Raptors ellen franchise rekordot jelentő 25 pontos hátrányt szedtek össze az első negyed alatt (17-42).

Majd végül 121-107-re kapott ki a Lakers:

A csapat a Nyugati Konferencia 12. helyén áll 4-6-os mérleggel, egyértelmű, hogy van ennél feljebb. És bár sokan mondták szezon előtt, és LeBron James is azt hangoztatta, hogy ebben a szezonban nem az eredmény a fontos, de egyrészt a Lakers közönsége azért megváltóként várta Jamest, és James sem ahhoz van szokva, hogy 50 százalék alatti csapatban szerepeljen.

Az már a rajtnál feltűnt sokaknak, hogy McGee mögött nincs ütőképes második center, mert Ivica Zubac azért nem az, és Johnathan Williams is csak ideiglenes megoldás erre a feladatra. Viszont remek megoldás lenne Tyson Chandler, akit éppen kivásárolt a Phoenix Suns, és egyes sajtóértesülések szerint a Lakersbe vezet az útja. Konkrétan már beszélnek róla, de még nincs hivatalos szerződés.

Nem lenne rossz fogás a 36 éves magasember, aki egyébként Los Angelesből származik. Az előző szezonban még 25 perces játékos volt a Phoenix Sunsnál. Eddig pályafutása során (ez a 18. szezonja) megfordult Chicagóban, New Orleansban, Charlotte-ban, Dallasban, New Yorkban és a legutóbbi három teljes szezont Phoenixben töltötte.  Egyszeres bajnok, Év Védője, All-Star és All-NBA csapattag, aki háromszor került be valamelyik All-Defensive ötösbe (2010 és 2013 között érte el ezeket mind).

Nem gondoljuk, hogy az ő megszerzése szerepelt a Los Angeles Lakers szezont megelőző terveiben, de biztos pont lehet a palánk alatt, és a rutinjával óriási segítségére lehet a Lakersnek.