MVG „visszahangolna” a Premier League-re • SportTV

MVG „visszahangolna” a Premier League-re

Sport TV avatar Sport TV 2019. 03. 27. 02:57     perc

2013, a PL-hez csatlakozása óta nem volt egymást követő négy ilyen rossz fordulója Van Gerwennek. Az 1-1-2-es sorozat mély gödröt mutat – a jelek szerint ez csak a csúcssorozatra vonatkozik. Vagy csak vonatkozott?

Tavaly az exeteri forduló elmaradása miatt kényszerből rendeztek dupla PL-fordulót Rotterdamban. A kényszer szülte megoldás olyan remekül bevált, hogy az idén már tudatosan az Ahoy Arena kapta meg a 8. forduló és a „döntés éjszakáját”, amely most sajátos módon csak egy versenyzőt foszt meg a második körös szereplés lehetőségétől.

A korábbi bajnok Raymond van Barneveld nagyon nem szeretne az egyetlen kieső lenni, bár jelenleg a sereghajtó pozíciót ő tölti be. Barney, aki az idény végén a világbajnokságot követően visszavonul az aktívversenyzéstől, a múlt héten Berlinben éppen a helyi „beugró”, Max Hopp ellen szerezte meg első győzelmét. „Túlságosan elárasztanak ez érzelmeim, hiszen most búcsúzom rajongóimtól. Szeretnék két győzelmet ajándékozni nekik” – mondta Van Barneveld, aki 2006 óta folyamatosan szerepelt a PL-ben. „Még mindig nem hiszem el, hogy itt fogok búcsúzni, a tömeg és a médiafigyelem sem tántorít el attól, hogy koncentráljak a minél jobb játékra és az eredményre. Nem szerernék kiesni, ez még sohasem történt meg velem”. Daryl Gurney tisztában van vele, hogyha kikap, ő kerülhet veszélybe. „Nehéz lesz, mert akkora hatalmas tömeg lesz, és mind Raymondot fogja biztatni. Lehet, hogy füldugókra lesz szükségem, de mindent megteszek. Alig várom már a meccset, élvezem majd a bevonulást is, de elsősorban a játékra kell koncentrálnom, hogy elérjem a kívánt eredményt” – nyilatkozta az északír, aki az örökmérleget tekintve hátrányban van Barneyval szemben, de a PL-ben eddigi két meccsük egyikét megnyerte, a másik döntetlennel zárult.
Van Barneveld és Gurney mellett még a tavalyi döntős Michael Smith és a Grand Slam of.Darts-bajnok Gerwyn Pice tartozik még a kieséstől veszélyeztetettek körébe, utóbbi kettő egymással küzd meg szerda este.
A táblázat másik felén, az élen Van Gerwen Peter Wrighttal mérkőzik, messze ez a forduló  legmagasabb mérkőzésszámú párosítása. A 70 eddigi csatából 53-at megnyerő MVG pályája eddigi legrosszabb sorozatát futja a PL-ben, ugyanakkor a múlt heti berlini vereséget követően a hétvégén úgy nyert European Tour-versenyt Leverkusenben, hogy közben az elődöntőben megdobta a tökéletes leget, s ő lett az első az ET történetében, aki két 9 nyilast is elért. Most vissza kellene vágnia Wrightnak a tavalyi 7–5-ért, amely ugyancsak lecsendesítette az Ahoy publikumát. A világelső célul tűzte ki a jelenlegi listavezető Rob Cross utolérését.  „Rob jelenleg nagyon jó formában van. Hosszú lesz az út, de nem aggódom, mert csak kétpontnyi a különbség köztünk. Tavaly Rotterdamban elvesztettem mindkét meccsemet, ennél rosszabbul nem szerepelhetek. Nem várhatom, hogy a hazai közönség garantálja a győzelmemet, minden meg kell tennem, hogy jobb legyek, mint tavaly.”

Az egyre jobban teljesítő, kétszeres junior világbajnok Dimitri van den Bergh lesz a nyolcadik „egynapos” Anderson-helyettes – nem mellesleg 9 nyilast dobott a Grand Slam of Dartson – , James Wade ellen mérkőzik, aki viszont csak két győzelem tarthat meg biztosan playoff-pozíciójában a legjobb négy között. A legutóbbi négy fordulóban egyaránt nyerő, listavezető Rob Cross az első rotterdami estén Mensur Suljoviccsal lép a pódiumra, aki szintén megnyerte legutóbbi két mérkőzését, viszont vereséggel könnyen lecsúszhat a roppant értékes negyedik helyről.

Sport1 20:00  DARTS PREMER LEAGUE, 7. versenynap, Rotterdam (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)