McGregor bevetheti Supermant • SportTV

McGregor bevetheti Supermant

2017. 06. 24. 08:54    
Olvasási idő: < 1 perc

Ha úgy adódik, Conor McGregor bevetheti a Superman-ütést Floyd Mayweather ellen, mert erre az ökölvívó-szabályok lehetőséget adnak.

Szögezzük le: Floyd Mayweathert a ringben túl sok mindennel nem lehet meglepni. A profi bokszolók között 49 meccsből 49-et nyert meg, hivatalosan egyszer kellett rá számolni (2001-ben Carlos Hernández ellen, a felvételek szerint inkább tévesen, mint jogosan), egy számolást meg megúszott (2006-ban Zab Judah ellen letette a kesztyűjét, de a bíró szerint elcsúszott, nem ütéstől érintette meg a padlót – ezzel is lehet vitatkozni), az olyan bombázóknak, mint Canelo Álvarez, Manny Pacquiao vagy Miguel Cotto nem is sikerült áttörni a védvonalát.
Nos, augusztus 26-án Conor McGregor megpróbálhatja meglepni egy újdonsággal. A Mayweather-McGregor szupermeccset tető alá hozó Showtime főnöke, Daniel Espinoza ugyanis bejelentette: az ír UFC-s használhatja a Superman-ütést, mert az nem ütközik az ökölvívás szabályaiba.
Hogy mi az a Superman-ütés? Röviden úgy lehetne leírni, hogy repülésből (ugrásból) indított ütés, aki pedig hosszabban kíváncsi rá, annak az alábbi videót ajánljuk.

Bokszmeccsen egyébként már lehetett ilyen ütést látni. Júlio César Chávez, a mexikói bokszlegenda 1985-ben ilyen ütéssel végezte ki a WBC kiskönnyűsúlyú vb-övéért zajló mérkőzésen Roger Mayweathert. Ő történetesen Floyd nagybátyja és egykori edzője.

(Sport TV)