Kim növelte előnyét • SportTV

Kim növelte előnyét

2018. 07. 15. 10:10    
Olvasási idő: < 1 perc

A vihar tépdeste John Deere Classicon egy olyan versenyző áll az élen, aki már a harmadik napja vezet, noha még sosem nyert versenyt a Touron: Michael Kim.

A Szöulban született fiatalember szombaton ünnepelte 25. születésnapját. Tagja annal a parádés évfolyamnak, amely 2011-ben fejezte be középiskolai tanulmányait, s amelyből több kiváló profi játékos került ki, például Spieth, Thomas, Schauffele, Berger, Salk.Velük ellentétben Kim még sosem nyert versenyt a PGA Touron, pedig junior korában a legjobbak közé tartozott, 2013-ban például megkapta a Jack Nicklaus-díjat, amelyet az év legjobb főiskolás játékosának adományoznak. Most azonban lehet, hogy csatlakozik társaihoz, mert a vihar tépdeste illinoisi viadal – szombaton 2 és fél órát be kellett pótolni péntekről és a harmadik napot is megszakította egy viharszünet – ismét parádésan játszott és megtartotta vezető pozícióját. Jelenleg par alatt 22-vel vezet, 5 ütéssel megelőzve Bronson Burgoont és 6-tal az ausztrál Matt Jonest. A 4. helyen Harold Varner III áll -15-tel, az 5.-en holtversenyben az argentin Andrés Romero és Sam Ryder eggyel több ütéssel.
„Az összes sráccal, akivel együtt játszottam a 2011-es osztályban, úgy éreztem, egy szinten vagyok. Aztán ők kiválóan játszottak a profik között, nyerték a versenyeket, nagyon ösztönöz, hogy tartsam a lépést velük. Remélem, most az első győzelem is meglesz” – nyilatkozta a születésnapos listavezető Kim. (Ez egyébként az első alkalom az idei Touron, hogy egy versenyző az első három teljes játéknap után az első helyen áll.)
Mi meg azt reméljük, az időjárás – amelyet most is esősnek jeleznek vasárnapra – nem szakítja meg ismét a viadalt és lehetővé teszi annak normális időben történő befejezését. A John Deere Classic negyedik napjáról vasárnap 19 órától közvetítünk élőben az illinoisi Silvisből a TPC Deere versenypályáról.

(Sport TV)

Sport2 19:00 John Deere Classic PGA-golfverseny, 3. nap (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, szakkommentátor: Cservák László)