Ne szórakozz Bradyvel! • SportTV

Ne szórakozz Bradyvel!

2017. 09. 18. 14:08    
Olvasási idő: 2 perc

Ragyogó irányítók, veterán rekordok, tündöklő újonc és a clevelandi vasember. Ezek történtek az NFL második játékhetének vasárnapján.

A New England iránytója 39 kísérletéből 30 sikeres passzt hozott össze a New Orleans elleni, 36-20-as győzelem során. Tom Brady ezzel 447 yardot és három touchdownpasszt pakolt össze úgy, hogy egyszer sem adta el a labdát. Bradynek ez volt pályafutása 52. találkozója, ahol interception nélkül és legalább három touchdownpasszal zár. Erre rajta kívül senki nem volképes, a korábbi csúcstrató Peyton Manning 51-ig jutott.

A Patriots-Saints már a kezdéskor egyedülálló számokat hozott. A Saints quarterbackje, Drew Brees pályafutása során 66.402 yardot és 466 touchdownt szorgoskodott össze, míg Brady 61.849-cel és 456-ig jutott. Az NFL-ben korábban még egyszer sem rendeztek meccsek, ahol a két QB összesített yard és TD számai ilyen magas összeget (128.251 és 922) adtak volna ki.

A második héten is foltytatódott a Kansas City újonc futójának, Kareem Huntnak tündöklése. Az elsőéves két futott touchdownt hozott össze az Eagles ellen 27-20-ra megnyert összecsapáson. Hunt a liga történetének első olyan játékosa, aki pályafuása első két mérkőzésén képes volt három futott és két elkapott touchdownt össszehozni. Az öt TD már önmagában hatalmas teljesítmény, ennél többet mindössze egyszer, még a Decatur Staleys játékosa, Dutch Sternaman ért el még 1920-ban, hatot. Ezenkívül arra is csak ketten volna képesek rajta kívül, hogy az első két mecc mindegyikén véghezvigyen egy 50+ yardos touchdownt. Dub Jones 1950-ben ls Alan Ameche 1955-ben.

A Los Angeles Chargers veterán tight endje Antonio Gates egy touchdownt érő elkapással segítette csapatát a Miami ellen elvesztett találkozón. Gates ezzel megelőzte a legendás Tony Gonzalezt, aki 111 elkapott TD-vel vezette a tight endek listáját. Az új csúcstartó immár Gates, 112-vel. Ez a teljesítmény az NFL posztoktól független listáján is elég a hatodik helyhez.

A Steelerst irányító Ben Roethlisberger 65,7 %-os pontossággal passzolt a Minnesota ellen 26-9-re megnyert meccsen. Big Ben ezzel 243 yardot, két touchdownt és 104,8-as irányítómutatót pakolt össze a Heinz Fielden. Az irányító ezzel sorozatban 45. hazai találkozóján zár legalább egy touncdownpasszal, ez a harmadik leghosszabb sorozat az NFL történetében, és egyben a leghosszabb élő sorozat. Nála többet csak Brees (60) és Brady (47) tudott korábban felmutatni.

A Baltimore védelme négy megszerzett interceptionnel keserített meg a Cleveland irányítójának életét a 24-10-es Ravens győzelemmel záruló vasárnapi mérkőzésen. A Baltimore védekező egysége az első héten is termékenyen zárt (5 sack, 4 interception), így a Ravens az első csapat, amely az első két meccsének mindegyikén képes legalább 3 sackre és 4 interceptionre. Az persze hozzátartozik, hogy a sackek csak 1982 óta részei a hivatalos statisztikáknak. A két mecs alatt legalább 4 interception önmagában is nagy teljhesítmény, 1970 óta csak a a Browns (1971) és a Steelers (1992) volt erre képes.

A Cleveland tackle-je Joe Thomas sorozatban 162. meccsét játszotta kezdőként úgy vágott neki a találkozónak, hogy csapata legutóbbi 9.996 támadójátékának mindegyikén a pályán volt. A Ravens elleni negyedik play pedig a sorban 10.000. játékát jelentette. Thomas ezúttal is pályán volt a Cleveland összes offenzív kísérletekor, így aktív sorozata ezzel már 10.062-nél tart, 11 éves NFL-karrierje során egyetlen támadójátékot sem hagyott ki.

Az Indianapolis Colts futója Frank Gore egy futott touchdownnal segítette csapatát az Arizona ellen végül hosszabbításban elvesztett mérkőzésen. Gore ezzel pályafutása 75. futott TD-jét ünnepelhette. Mivel 16 elkapottja is van igencsak elit brigádhoz csatlakozott. Rajta kívül ugyanis csak Marcus Allen, Jim Brown, Marshall Faulk, Walter Payton és LaDainian Tomlinson mondhathja el magáról, hogy 75 futott touchdown mellé legalább 15 elkapottat is képes felmutatni. A felsorolt urak mindegyike tagja a Hírességek Csarnokának.