LeBron már nem áruló • SportTV

LeBron már nem áruló

2018. 07. 02. 15:57    
Olvasási idő: 2 perc

2010-ben Dan Gilbert, a Cleveland Cavaliers tulajdonosa nagyon csúnya dolgokat vágott LeBron James fejéhez, amikor a játékos bejelentette, a Miami Heathez távozik. A hazatérésnek és a 2016-os bajnoki címnek köszönhetően most jelentősen más hangnemben búcsúzott.

Nyolc év sok idő, a tulaj, Dan Gilbert is sokat tanult, és rengeteg dolog történt az NBA parkettáin. 2010-ben Dan Gilbert nyílt levelében tulajdonképpen leárulózta LeBron Jamest, amikor a játékos élő adásban bejelentette, elhagyja a klubot, a hazai klubját.
Azonban 2014-ben négy, a Miami Heatnal töltött szezon után visszatért, és zsinórban négy döntőbe vezette a csapatot, amelyből egyet 2016-ben meg is nyert a Cavaliers. Sokan úgy gondolták korábban, hogy Ohión átok ül, azért nem tudott semmilyen major sportban bajnoki címet szerezni az állam csapata 1964 óta. Akkor a Cleveland Browns lett az NFL királya. Azóta azonban semmi, egészen 2016-ig.
Mint ismert, LeBron James vasárnap bejelentette, hogy az elmúlt négy év, és összesen 11 clevelandi szezon után (2003-2010, 2014-2018) elhagyja a Cavalierst, és a jövőben a Los Angeles Lakers játékosa lesz. Dan Gilbert most teljesen más hangvételű közleménnyel reagált, mint nyolc éve. Köszönetet mond, és megígéri, hogy James mezét vissza fogja vonultatni a klub.
Íme a teljes közlemény (angolul itt):

Örökké emlékezni fogunk az estére 2016 június 19-én, amikor a LeBron James által vezetett Cleveland Cavaliers megszerezte az 52 éve vágyott bajnoki címet, amelyről sokan azt hitték, nem láthatják már az életben… A bajnoki címet, amely clevelandiek élő és már elhunyt generációit egyesítette.
Mindenki, akinek vannak gyökerei Észak-kelet Ohióban, megállt egy pillanatra, és érezte a múlt emlékeit, és a mindent átható örömöt, hogy az úgynevezett „átok” véget ért. Cleveland, Ohio 1964 után először egy bajnokcsapat otthona lett. Szavakkal leírhatatlan, mit jelentett ez, és milyen érzés volt az észak-kelet ohió-iaknak ez a beteljesülés.
Mindez nem valósulhatott volna meg, ha LeBron James nem tér haza, és nem vezeti el a Cavalierst az ígéret földjére. Az egész Cavaliers franchise köszönetet mond LeBronnak ezért a pillanatért, és azért az izgatottságért, amit annak köszönhettünk, hogy a csapatunkat zsinórban négyszer vezette az NBA döntőjébe.
LeBron elsősorban családfő. A gyermekeinek, a feleségének, Savannahnak, az édesanyjának, Gloriának és magának LeBronnak is csak a legjobbakat kívánjuk a következő években, évtizedekben. LeBron kapcsolata Akronnal, Clevelanddel, és Észak-kelet Ohióval biztosan megmarad, akárcsak az elköteleződése a régió felé és a támogatása számos olyan fontos ügyben, ami nagyon sok gyermek és család életére van hatással.
LeBron, hazajöttél, és elérted a végső célt. Kizárólag nagyrabecsülésünket és hálánkat fejezhetjük ki mindazért, amit beletettél minden Cavaliers.mezben töltött pillanatodba. Várjuk már, hogy egyszer majd a híres 23-as Cavs-mezt visszavonultathassuk.

Dan Gilbert
Elnök
Cleveland Cavaliers

(Sport TV)