Michael Jordan: Játsszuk le egymás ellen! • SportTV

Michael Jordan: Játsszuk le egymás ellen!

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 29. 20:19    
Olvasási idő: 2 perc

November 4-én összecsap a New England Patriots és a Green Bay Packers, azaz Tom Brady és Aaron Rodgers. A meccset Amerikában közvetítő NBC Michael Jordannel egy elképsztően jó reklámot hozott össze, ami egyértemű üzenet LeBron Jamesnek is, aki rá is repült a témára. NFL-rajongók, figyelem: vasárnap Brady vs Rodgers meccset nézhettek majd!

Hosszú ideje téma az a kosárlabdaszerető közönség körében, hogy ki minden idők legjobb kosárlabdázója, Michael Jordan vagy LeBron James. Sosem fogjuk ezt nyilván megtudni, mert a pályán ők soha nem játszhattak egymás ellen. Michael Jordan utolsó szezonja a 2002-2003-as volt, LeBron James pedig 2003-ban került a ligába. Szóval pont nem volt átfedés a profi karrierjükben.  Az utóbbi időben James sorra döntötte meg Jordan csúcsait. Egyvalamiben viszont nem múlhatja felül soha, ő már biztosan nem lesz 100 százalékos az NBA-döntőkben. Jordan 6 döntőn szerzett 6 bajnoki címet, James eddig 9 döntőn hármat, és a vitában nagyon sokan használják ezt Jordan melletti érvként.

Mi nem is szeretnénk beleszólni ebbe a vitába, mert addig jó, míg olyan egyéniségek játszanak az NBA-ben, akiknek a képességeiről így lehet vitázni.

No de miért írjuk le mindezt?

Mert az NFL-ben is játszik két korszakos zseni, Tom Brady és Aaron Rodgers, Brady az AFC-ben szereplő New England Patriots, Rodgers az NFC-ben szereplő Green Bay Packers irányítója. És ami az NBA kedvelőinek nem adatott meg soha, az NFL szurkolóinak igen, láthatnak egymás ellen két olyan GOAT (Greatest Of All Time) jelöltet, akikről lehet azt találgatják majd a jövőben, melyikük volt minden idők legjobbja. Vasárnap összecsapnak ismét.

De beszéljen helyettünk inkább Michael Jordan, akit rafináltan ráfűztek erre a történetre, és a Brady-Rodgers párharcot reklámozzák vele, pont elég kétértelműen ahhoz, hogy lehessen érteni a mögöttes tartalmat:

„Mostanában sokan beszélnek arról, ki minden idők legjobbja. Hogy kinek hány bajnoki címe van, hogy ki az őstehetség, kinek van több meccsnyerő megmozdulása. Értem én, ez egy nehéz kérdés, még a mezszámok is ugyanazok. A legjobb módja lezárni ezt a vitát, ha lejátsszuk egymás ellen” – mondja el a monológot Jordan, majd a vágóképeken az egyaránt 12-esben feszítő Brady és Rodgers látható, és azt is hozzáteszi Jordan, hogy ő meg fogja nézni.

Hát ki ne értené, miről van itt szó? LeBron James a hétvégén előzte meg Dirk Nowitzkit a pontszerző örökranglista hatodik helyén (31202-vel áll pillanatnyilag), és azon dolgozik, hogy még ebben a szezonban utolérje a negyedik helyen álló Jordant, aki 32292 alapszakaszban szerzett ponttal zárta a karrierjét. Dirk Nowitzki szerint ez sikerülni is fog neki.

James érti és szereti a viccet, és twitteren reagált is gyorsan:

Körülbelül ezt jelenti: „KÉSZEN ÁLLOK! Jaj bocs, azt hittem, hogy…Na mindegy is, akkor marad az eredeti program.”

Óriási a reklám, Jordan király, hogy bevállalta, pedig sem Brady-t, sem Rodgers-et nem a Jordan márka szponzorálja, LeBron pedig jó fej, hogy öntött egy kis olajat a tűzre.

A lényeg viszont nem változik, James vs Jordan 1-1 nem lesz, ellenben vasárnap (hétfő hajnalban 2:15-kor) egy újabb Brady vs Rodgers igen. A Sport2-n élőben közvetítjük majd a mérkőzést.