Wunderpapa rekordot döntött • SportTV

Wunderpapa rekordot döntött

2018. 12. 14. 16:02    
Olvasási idő: < 1 perc

Tegnap este óta Dirk Nowitzki az NBA történek egyetlen játékosa, aki 21 szezonban játszott ugyanabban a csapatban. Eddig Kobe Bryanttel voltak csúcstartók, de most már egyedül a német legenda a hűség szobra a ligában.

December 13-ig kellett várni, hogy a Dallas Mavericks német legendája pályára lépjen a 2018-19-es szezonban. Nem került ki a rotációból, csak műtötték a bokáját, és eddig tartott a rehabilitációja. Azzal, hogy debütált, NBA-rekordot döntött, mert ez volt a 21. megkezdett szezonja ugyanannak a csapatnak a kötelékében. Eddig Kobe Bryanttel ketten birtokolták ezt a csúcsot (Bryant 1996 és 2016 között 20 szezonon át volt a Lakers játékosa), de most már ő a klubhűség elsőszámú nagykövete.

Az első 20 szezon legszebb jelenetei tőle:

1998-ban Don Nelson és a Mavericks még kockáztatott azzal, hogy addig csereberélt a Bucks-szal és a Suns-szal, míg meg nem szerezte a német Wunderkind játékjogát, de az idő a dallasiakat igazolta. Nowitzki 2007-ben MVP lett, 2011-ben bajnoki címet szerzett a csapattal, idén pedig megkapta maga mellé Wonderboy-t Luka Doncic személyében.

A történet tehát folytatódik, és Nowitzki mostantól a pályán is mentorálhatja majd a szlovén zsenit, első közös meccsük azonban nem volt épp sikertörténet. Nowitzki csereként lépett pályára, és egy kosarat dobott, a csapat pedig kikapott a ligautolsó Phoenix Sunstól.

Azt már elárulták a szezon előtt, hogy újonc kora óta először cserejátékosa lesz majd a csapatnak a szezonban.