Újabb francia akadály a Fedexpressz útjában • SportTV

Újabb francia akadály a Fedexpressz útjában

2019. 06. 22. 07:44    
Olvasási idő: < 1 perc

A negyeddöntő a kiemeltek nagy temetője volt a két füves pályás 500-as versenyen. Összesen 9 rangsorolt teniszez volt még e mezőnyben péntek délben a küzdelmek kezdetekor – a létszám feleződött, a kiemeltek száma harmadára csökkent a versenynap végére. Londonban az elsőként rangsorolt Cicipasz is kiesett, egy, csak egy férfiú tartja rendíthetetlenül magát: minden idők legnagyobbja, Roger Federer.

HALLÉBAN  délután egykor szólítják a fűre Matteo Berettinit (a világranglistán 22.) és Daniel Goffin (vlr. 33.). Előbbi már a múlt héten is elődöntős volt Stuttgartban, utóbbi a két kedvenc közül a hazai, Sascha Zverever távolította el a mezőnyből pénteken, hatalmas csatában. A két fiatalember először játszik egymással, at olasz pályafutása ötödik (idén a negyedik), a belga karrierje 12., ebben az idényben első fináléjára hajt.
A másik elődöntő két részese, Roger Federer (vlr.: 3.) és a nála 9 évvel ifjabb Pier-Hugues Herbert (43) is először mérkőzik meg, az esélyeket nagyjából itt is megadhatjuk egy számpárral.  A svájci zseni győzelme esetén vasárnap 155. (egyben 13. hallei) tornadöntőjét játszhatja, a francia a negyediket.

LONDONBAN  mindkét találkozó generációs csata is egyben, Az elsőben a 23 esztendős Danyiil Medvegyev (vlr.: 13.) a nála 11 évvel idősebb Gilles Simonnal (vlr.: 38.) mérkőzik meg, A két játékos eddigi egyetlen tour-meccsét a francia nyerte meg, tavalyelőtt Lyonban, salakon, három játszmában.

A másik mérkőzésen a 19-et csak augusztusban betöltő Felix Auger-Aliassime (vlr.: 32.) a kétszer annyi idős, 38 évét taposó spanyol Feliciano Lópezzel (vlr.: 113.) csap össze, először minikarrierje során. A poétikusan ifjú kanadai az idén (és összesen) már negyedik fináléjáért küzd, a spanyol győzelme esetén pályája 18. döntőjében, 2019-ben az elsőben léphet pályára a Queens Club viadalán.

ATP 500-as tornák, elődöntő. Sport1 13:00 Halle (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Taróczy Balázs); Sport2 14:30 London (kommentátor: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor: Machán Róbert)