Végre üldözik az óriásokat! • SportTV

Végre üldözik az óriásokat!

Abramov Gábor avatar Abramov Gábor 2015. 10. 27. 11:08    
Olvasási idő: 2 perc

Többszereplős La Liga? Gigasztárok nélkül is totális futball? Talán rég nem látott versengés és kiélezett bajnokság alakul Spanyolországban, a világ legerősebb pontvadászatában, ami elképesztő izgalmakat tartogat még a spanyol futball szerelmeseinek.

2014-ben ugyan az Atlético Madrid elcsente a bajnoki címet a két óriás (Barcelona, Real Madrid) elől, azért mégis rá kell csodálkozni újfent a spanyol tabellára. Most ugyanis nem egyedül az Atlético tartja a fenti kettőssel a lépést, ráadásul meglepetésre nem a Valencia és/vagy az Európa-liga-győztes Sevilla robog még így elöl, hanem a Celta Vigo, Villareal páros!
Elképesztő érdekes mérkőzésnek ígérkezett a blancók vigói kirándulása, és az is lett. Ha csak a Real hiányzóit vesszük (Bale, Bezema, Carvajal, James, Arbeloa, Pepe,) hihettük azt (mi, naivak…), ez Real ma csak arra törekszik majd, hogy bármi áron, de vigye el a 3 pontot! Tulajdonképpen minden elhamarkodottság nélkül kijelenthetjük, rendkívül tartalékos királyi gárda lépett pályára.
Ez egyáltalán nem látszott… A szupersztárok helyén játszók földöntúli produkcióval rukkoltak ki! Lucas Vázquez asszisztja mellett életveszélyes sebességgel és ördöngős cselekkel, de ami talán fontosabb, a mezőnyben is rendkívül kombinatív játékkal (nem a tipikus magyaros, a kicsinek ne passzolj mert rutintalan és úgyis eladja a labdát) vette ki a részét a győzelemből. A középpályás labdaszerzésben szenzációsan teljesítő, a nyáron a Portótól kölcsönjáték után visszatérő, sokak által már elfelejtett Casemíro alkotott nagyot. Az egész jobb oldalon zakatoló Danilo pedig nem csupán levette Nolitót a pályáról, de még gólt is szerzett! Egyébként a Real jelenlegi játéka ékes példája a futballban zajló modernizációnak, hiszen a meccsen mindkét szélső védő (Danilo, Marcelo) akciógólt szerzett, 1 az 1-ben szembenállva a Celta portásával. Nesze neked, nem támadó futball? Rafa Benítez kritikusai azt hiszem, e mérkőzés után picit elhallgattatnak. Véleményem szerint látványosan focizó, nagyon erős keretű és legfőképp eredményes csapatuk van a blancóknak, akik remek formában lévő, addig még veretlen Celtát fektettek két vállra.
Ha már a sztárok helyettesítésénél járunk, nem mehetünk el szó nélkül a Barca Leo Messi nélküli időszaka mellett sem. Jelen pillanatban is megdőlni látszik a „több dudás nem fér meg egy csárdában” teória, ami már az MSN előző idénybeli szárnyalásakor is látszott. Most, hogy a „földönkívüli” Leo sérüléssel bajlódik, mindig más ragadja magához azt a bizonyos gyeplőt. Neymar 4 gól, Suárez 3, Rakitic 2 – aazt hiszem, átérezték a gránátvörös-kék csapat sztárjai, hogy most nekik kell vezérnek lenniük, amíg az igazi hadvezér vissza nem tér a csatatérre”.
Amennyire tehát a bajnokság kiélezettnek tűnik, van még egy sorozat a bajnokságon belül, ahol szintén trónkövetelő(k) léptek színre. A Pichichiért nem lesz ez ismét Messi, Cristiano Ronaldo különharc, ebben biztosak lehetünk.
Góllövőlista
Neymar 8
Nolito 7
Ronaldo 7
Suárez 7
Messi 3