Futsalozzunk! • SportTV

Futsalozzunk!

 avatar 2016. 12. 28. 12:55    
Olvasási idő: 3 perc

A kolumbiai világbajnokság miatt, amely Argentína győzelmét hozta, a világ legerősebb futsal ligája, a spanyol bajnokság csupán októberben rajtolt. A 4+1-esek nagy lemaradásban vannak, úgyhogy a két ünnep között is futsaloznak, és ezzel párhuzamosan a 13. fordulóból is közvetítünk egy mérkőzést. 29-én, csütörtökön, az Inter Movistar-Peniscola Rehabmedic meccs kerül képernyőre, azaz a bajnokság jelenlegi második helyezett csapata az ötödikkel találkozik. Mindkét együttes pozíciója hatalmas meglepetésnek számít, hiszen úgy tűnt, hogy míg Ricardinhóék örökre kibérelték az első pozíciót, addig a castelloniak a táblázat alsó felére váltottak évekre szóló bérletet. Az alig valamivel több, mint hétezres település futsálosai, hogy magasztaljam egy picit a „kicsiket”, történelmet írnak: a klub fennállásának legjobb rajtjával büszkélkedhetnek, az első tizenkét játéknapon 7 győzelem és két döntetlen gyümölcseként 23 pontot szereztek, kettővel többet, mint a 2014-2015-ös szezonban, eddigi legjobb évadjukban. Ha tovább számolgatunk és boncolgatunk, akkor arra a következtetésre jutunk, hogy Albert Canillas legényei már az Inter elleni meccsen garantálhatják jelenlétüket a spanyol kupa-tornán, amit 2017 márciusában Ciudad Realban rendeznek meg. A küldetés nem mondható könnyűnek, hiszen nyerniük kell, ami, elnézve az Inter mostani formáját, nem tűnik kivitelezhetetlennek. Az elmúlt két kiírásban az ősz utolsó fordulójában csúsztak el a banánhéjon, és kerültek ki a legjobb nyolc mezőnyéből, ám ez a szezon meg fogja hozni az áttörést, ugyanis szinte biztosra vehető, hogy a csapat, története folyamán először harcba szállhat a spanyol kupáért, ami akár meglepetést is hozhat, elég ha csak a 2015-ös győztesre, a Jaénre gondolunk.

A madridiak már háromszor szenvedtek vereséget, csakúgy, mint a következő ellenfelük, az imént dicsőített Rehabmedic, ráadásul a szuperkupát is elbukták az El Pozo Murcia ellen. Az Inter, amely zsinórban háromszor nyert bajnokságot, vereséggel kezdte a szezont: a szuperkupában 3-1-re kikapott a rendkívül motivált Murciától, amely mindig felszívja magát az ilyen meccsekre. Miguelin a mezőnyben remekelt, Fabio pedig a kapuban, és mérhetetlen bizonyítási vágy dolgozott Cardinalban is, aki a nyáron pont az Intertől szerződött az ősi riválishoz. A portugálról azt mondják, hogy nehéz ember, nehezen kezelhető, rendkívül erős egyéniség, tehát nem hosszabbították meg a szerződését. Lehet, hogy az öltözőből nem hiányzik, de a szerkezetből mindenképpen. A csapat vezetőedzője, többször a világ legjobbjának megválasztott Julio Velasco Darlannal próbálkozik a Cardinal által üresen hagyott pozícióban, de kevés sikerrel. Valami nem stimmel a sztárcsapattal, hiszen már a legjobb 16 között kizuhant a Spanyol Király-kupából, a szuperkupa után a bajnokságban is kikapott a Murciától, és a másik két komoly vetélytárstól, a Palmától és a Barcelonától is vereséget szenvedett. A katalánoktól otthon kapott ki, amire közel négy éve nem volt példa. 2013 októberében is a Barcelona tudott nyerni a Movistar otthonában. A katalánok új edzővel, a B csapattól felhozott Andreu Plazával, egy megfiatalított és „sztártalanított” kerettel vágtak neki a bajnokságnak, ám stabil játékkal és könyörtelenül kihasználva az Inter, a Murcia és a Palma gyengélkedését, szép csendben átvették a vezetést a táblázaton, és most már zsinórban másodszor várják az élről a következő fordulót. A Barcelona 2015 októberében vezette utoljára a táblázatot, azaz 14 hónapnak kellett eltelnie ahhoz, hogy a névsorolvasás ismét vele kezdődjön. A katalánok szereplése azért is dicséretes, mert két alapemberük, Lozano és Bateria is hosszú időre kidőlt a sorból. A murciaiakon nehéz eligazodni, hiszen a szuperkupa-győzelem után az első két fordulóban csupán egy pontot szereztek, de a gyenge rajt után megverték a jelenlegi listavezetőt és a második helyezett Inter is. A ligában már négy döntetlennél járnak, ami 12 forduló elteltével, főleg a futsalban, nagyon soknak számít. Ha már szóba hoztam a döntetleneket, 2 játéknappal ezelőtt a Jaén gól nélküli meccset játszott a Palma vendégeként, ami egy kétéves széria végét jelentette, ugyanis ezt megelőzően 2014 szeptemberében fordult elő utoljára 0-0 spanyol élvonalbeli meccsen. Az egyik főszereplő akkor is a Jaén volt. A Palma remekül kezdte a bajnokságot, hiszen az első hét fordulóban nem talált legyőzőre, a hetedik fordulóban egy ötössel küldte haza a Movistart, ám az ezt követő öt bajnokiján nem tudott nyerni, 4-szer kikapott, és ebben a rossz szériában kétszer hintettek neki ötöt. Joao Batista és Taffy hiánya talán most jött ki. Az egyik a Barcelonához, a másik az Interhez távozott, de egyelőre egyikük sem tudta idézni a mallorcai korszakát.

A Jumilla az egyetlen csapat a spanyol bajnokságban, amely még nem nyert meccset, de játékosok elmondása szerint, nem adják fel a harcot. A Levante a másik csapat, amely kiesést jelentő zónában található. A valenciaiak rögtön egy győzelemmel indítottak, de azóta csak három döntetlent tudtak összehozni, úgyhogy nem csoda, hogy edzőváltásra került sor. Braulio Correal helyét David Madrid vette át, aki Győrben is megfordult, de ezt már csak ő meséli szívesen.

Cookie beállítások