Müller megjósolta Goretzka bravúrját • SportTV

Müller megjósolta Goretzka bravúrját

2021. 04. 05. 15:45    
Olvasási idő: < 1 perc

Thomas Müller Robert Lewandowski után újabb Bayern-játékosnak adott új becenevet, és Leon Goretzka is méltónak bizonyult rá az RB Leipzig ellen.

Az RB Leipzig elleni 1-0-s győzelem után még inkább előkerültek Thomas Müller, a Bayern München támadója szavai. A válogatott hetet pihenéssel töltő támadó ugyanis már a meccs előtt egy Instagram-videóban haverjának, a dortmundi Mats Hummelsnek jelezte, Robert Lewandowski távollétében szerinte ki dönti el az aranycsatát: „LewanGOALski helyett a csapatunkban van egy másik srác, bizonyos Leon SCOREtzka”.

És mit ad Isten, Gulácsi Péter kapuját Leon Goretzka vette be – Thomas Müller passzából. Mondjuk ez az ő esetükben nem meglepő, Goretzka öt bajnoki góljából négyet Müller készített elő. Amikor a középpályást megkérdezték csapattársa jövőbelátó képességeiről, így felelt: „Már a hotelban is tematizáltuk a napunkat. Azt hiszem, Thomas kicsit unatkozott a válogatott meccsek alatti szünetben. Így jött létre az új nevem. Teljesítenem kellett, hogy Mullnak a végén igaza legyen.”

Ugyanakkor az is igaz, hogy a második félidőben már kiütközött a fáradtság is a Bayernen. A listavezető játékosai összesen 1966 percet töltöttek a pályán hazájuk válogatottjaiban, főleg Joshua Kimmich (270 perc), Serge Gnabry (266), Leroy Sané (258), Leon Goretzka (251) és David Alaba (244) játszott rengeteget a német, illetve az osztrák nemzeti csapatban. Részben emiatt is a válogatott játékosok két szabadnapot kaptak Hansi Flick vezetőedzőtől. Kell is a pihenő, hiszen szerdán már jön a PSG elleni BL-negyeddöntő első felvonása.

A Sport1-en hétfőn 17:30-kor kezdődő Germánia című Bundesliga-magazinban részletesen is foglalkozunk az RB Leipzig-Bayern München aranyrangadót, addig is, szavazzatok a forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 27. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Leon Goretzka (Bayern München) az RB Leipzig ellen

0%

Klaas-Jan Huntelaar (Schalke) a Leverkusen ellen

0%

Robert Skov (Hoffenheim) az Augsburg ellen

0%