„Kötelező” nyolcaddöntő-visszavágók • SportTV

„Kötelező” nyolcaddöntő-visszavágók

2021. 04. 08. 11:34    
Olvasási idő: < 1 perc

Öt résztvevő (Kiel, Aalborg, Flensburg, Barca, Nantes) már ismert a férfi kézilabda BL negyeddöntőjének mezőnyéből, a másik három csapat kilétére csütörtökön derül fény. A mi két mérkőzésünk hazai csapata az első találkozón idfegenben14, illetve 13 gólos előnyt szerzett – a visszavágó mindkét esetben formalitásnak tűnik…

David Davis mester a szkojei teljesítmény megismétlését várja "fitaitól" a Veszprém Arémában (Fotó: handballveszprem.hu)

A veszprémiek a tavalyelőtti döntő „visszavágójának” számító párosításban renek játékkal nyertek Szkopjében, 40 gól (!) fölött találtak az kétszeres BL-győztes északmacedónok kapujába. Afféle „gyakorlómérkőzéssé” szelídült a visszavágó, amely előtt idézzük a bakonyiak honlapja szokásos nyilatkozatcsokrából a mester, a spanyol David Davis gondolatait!
„Kiváló meccset játszottunk az odavágón. Nem gondolom, hogy bárki is számított arra, hogy ekkora előnyt szerzünk majd kint. A Vardar legnagyobb különbségű veresége csupán hét gól volt a csoportkörben. A játékunk minden eleme jó volt: támadás, védekezés, visszarendeződés és a kontratámadások is. Boldogok vagyunk, de nem akarunk bealudni. Ez az összecsapás százhúsz percig tart, és még csak a felénél járunk. Be kell fejeznünk, amit elkezdtünk. Nem becsülhetjük le a riválisunkat, de mégis nagy önbizalommal megyünk bele az előttünk álló találkozóba. Be akarunk jutni a negyeddöntőbe. Szeretnénk, ha a csapat formája változatlan maradna, hasonló komolysággal. Olyan kemény párharcot várok, mint kint Szkopjéban volt, és olyan teljesítményt is hazai pályán.”
A továbbjutóra – amely aligha lehet más, mint a Telekom Veszprém – a francia a HBC Nantes vár a negyeddöntőben. A 2018-as döntős hazai egygólos vereség után fordítva, lengyelországi háromgólos győzelemmel verte ki a 2016-os győztes lengyel Kielcét.

A Veszprém találkozóját élőben közvetítjük, szoros programunk miatt a PSG–Celje visszavágót csak felvételről, a darts PL aktuális játéknapja után tudtuk beilleszteni. A francia szupercsapat Szlovéniában 37–24-es győzelmet aratott, két legeredményesebb játékosának két szélsőjátékos, a balszélső Dylan Nahi (10 gól) és a spanyol jobbszélső Fearrán Sole Sala (7) bizonyult. A vélhetőleg előnyét megőrző, sőt talán tovább is növelő párizsi együttesnek a kölni négyes döntőbe jutásért a címvédő német THW Kiellel kell megmérkőznie.

RFI BL, nyolcaddöntő, visszavágók. Sport1 18:30 Telekom Veszprém KC–RK Vardar Szkopje (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila); Sport2 23:30  PSG-Handball–RK Celje Povovarné Lasko (felv., kommentátor: Petur András, szakértő: Borsos Attila)