Korszakos edző lett Flick, csak a korszak lesz rövid • SportTV

Korszakos edző lett Flick, csak a korszak lesz rövid

2021. 04. 19. 15:31    
Olvasási idő: < 1 perc

Hansi Flick távozási szándéka, a Bayern München turbulens hetei jelentik a muníciót a Germánia legfrissebb adásához.

Jupp Heynckes, a Bayern München történetének első triplázó (Bl-t, Bundesligát és Német Kupát ugyanabban az idényben nyerő) edzője 2019. december 1-jén így fogalmazott a Kicker című sportmagazinban közölt publicisztikájában: „A Bayern Münchennek nagy esélye van arra, hogy hosszabb időn keresztül olyan edzője legyen, aki egy korszakot is meghatározhat”.

Pedig akkoriban még nemhogy a hatkupás szezon, de Hansi Flick végleges vezetőedzői kinevezése sem volt még a fasorban sem. Niko Kovac kirúgása után ideiglenes jelleggel irányította a csapatot, de Heynckes azt mondta róla, egy „gyémánt”, akit „támogatni kell”, mert minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy kiváló vezetőedző legyen belőle. „Nem pillanatfelvételekre kell hagyatkozni, hanem egy edző alapvető tudásanyagára, a szakmai hozzáértésére, az emberi tulajdonságaira, a filozófiájára” – fogalmazott Heynckes.

Mondjuk úgy, a legendás szakembernek minden megállapítása ült, kivéve azt, hogy Flick hosszú ideig korszakos alakja lesz a Bayernnek. Merthogy szinte biztosan nem lesz az, még két évet sem tölt majd el egyébként kedvenc csapata kispadján, hanem a szezon végén önként távozik onnan. Ehhez már csak annyi kell, hogy az egyesület felügyelő bizottsága eleget tegyen kérésének. Mi vezetett idáig? Csak a Haszan Szalihamidzsics sportigazgatóval való konfliktusa juttatta idáig vagy volt/van más is a háttérben? Mi lesz vele, illetve ki lesz az örököse?

Mindenre megpróbálunk válaszolni a Sport1-en 19 órakor kezdődő Germániában, de addig is, szavazzatok a 29. forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 29. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Christian Günter (Freiburg) 2. gólja a Schalke ellen

0%

Jamal Musiala (Bayern München) 2. gólja a Wolfsburg ellen

0%

Giovanni Reyna (Dortmund) a Werder Bremen ellen

0%