A Bayern bajnoki címe számokban • SportTV

A Bayern bajnoki címe számokban

2021. 05. 10. 14:52    
Olvasási idő: < 1 perc

A Bayern München játék nélkül lett bajnok (miután a Dortmund megverte az RB Leipziget), majd pedig bajnokhoz méltó produkcióval rukkolt ki, midőn 6-0-ra kiütötte a Mönchengladbachot. Nézzünk néhány számadatot a bajorok újabb diadalával kapcsolatban!

1 A Bayern München legutóbbi 15 bajnoki címéből csak egyet ünnepelhetett az Allianz Arenában, a 2019-est az Eintracht Frankfurt ellen. Előtte zsinórban 12 alkalommal vagy idegenben vagy a díványon lett aranyérmes. Tavaly Brémában lehetett ünnepelni, idén pedig a BVB „faragott bajnokot” az együttesből.
4 pontot szerzett a Bayern legnagyobb üldözőjével, az RB Leipziggel szemben.
7. hely volt a Bayern legrosszabb pozíciója a szezon során, ezt a második kör után sikerült „elfoglalnia”.
9 bajnoki címet nyert egymás után a Bayern, ami nem csupán Bundesliga-rekord, de a Top5 európai bajnokságban is csúcs.
10 alkalommal ünnepelhetett német bajnoki címet Thomas Müller és David Alaba, ami Bundesliga-csúcs.
16 csapattal szemben volt eredményes ebben a szezonban Robert Lewandowski, ami rekordbeállítás. A Bayern csatára csak az RB Leipzig, illetve Gulácsi Péter kapuját nem tudta bevenni.
31 bajnoki címnél tart összesen a Bayern, 30-at nyert a Bundesligában, egyet pedig még a két világháború között. A 30 Bundesliga-aranynak köszönhetően a bajor gárda a jövőben öt csillagot viselhet a mezén.
39 gólnál tart Robert Lewandowski, ami egyéni rekord, a Bundesligában pedig csak egy találattal van elmaradva Gerd Müller abszolút csúcsától.
69 tétmérkőzés óta a Bayern mindig szerzett legalább egy gólt. Legutóbb 2020. február 9-én az RB Leipzig ellen nem tudott a kapuba találni (0-0).
92 gólnál tart a csapat, ennél többet csak háromszor (1971-72: 95; 1973-74: 94; 2019-20: 93) termelt 32 forduló alatt.
A Sport1-en 17 órakor kezdődő Germániában részletesen is foglalkozunk a Bayern München bajnoki címével, addig is, szavazzatok, ki szerezte a 32. forduló legszebb gólját!

Ki szerezte a 32. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Robert Lewandowski (Bayern München) 2. gólja a Mönchengladbach ellen

0%

Marco Reus (Dortmund) az RB Leipzig ellen

0%

Jadon Sancho (Dortmund) 2. gólja az RB Leipzig ellen

0%