Az NBA-ben is van játékos, aki tud cunderezni • SportTV

Az NBA-ben is van játékos, aki tud cunderezni

2021. 05. 12. 17:24    
Olvasási idő: 2 perc

A Denver Nuggets argentin irányítója, Facundo Campazzo olyan passzt adott az NBA-ben, amilyet nem minden nap lát az ember a kosárlabdapályán. Wax nélkül, de egy gyönyörű cunder-gólpasszt adott csapattársának, Aaron Gordonnak.

Facundo campazzo csak 178 centi, de klasszis kosaras. (Fotó: Getty Images)

Facundo Campazzo az NBA egyik legkülönlegesebb újonca a 2020-21-es szezonban. A 178 centis argentin már 30 éves, ás úgy érkezett meg az NBA-be, hogy egy nagyon is fényes európai karrier van a háta mögött. A Real Madriddal kétszer is megnyerte az Euroligát, és egyébként az argentin nemzeti válogatottal egy világbajnoki ezüstérme is van 2019-ből.

Campazzo lehetett volna a következő olyan irányító, aki Európában klasszis tud lenni, majd nem túl fiatalon utazik át a tengerentúlra, és az NBA-ben nem váltja meg a világot. Tudunk pár ilyen játékost, a teljesség igénye nélkül ilyen volt Sarunas Jasikevicius, Vassilis Spanoulis vagy Milos Teodosic. A csillagok azt mutatják, Campazzo esetében nem kell ennek így lennie. Érdekesség, hogy az NBA jelenlegi legalacsonyabb játékosa (Isaiah Thomas alacsonyabb 3 centivel, és játszott ugyan a Pelicansban, de jelenleg nem tagja egy csapat keretének sem) a 2020-21-es szezont még a Real Madriddal kezdte el, mielőtt a Denver Nuggets kivásárolta a Királyi Gárdával kötött szerződéséből. Először csak epizódszerepet kapott, de a sérülések miatt szépen lassan a csapat kezdőirányítója lett.

Campazzo elit védő, harciasságával és ellenállhatatlanságával rengeteg labdát szerez, és nem véletlenül hívják „Varázslónak”. Ellenállhatatlanul passzol, és edzője, Mike Malone szerint a világ egyik legjobb passzolója, és az elvárás-lezárás játékokban a világ öt legjobbja közé sorolja. Nem az a játékos, akinek a statisztikáitól leesik az ember bugyija, de nagyon fontosak a megmozdulásai a csapat eredményessége szempontjából. És hogy mennyire ellenállhatatlan a passzkészsége? Egy remek példa a tegnapi Charlotte Hornets elleni meccséről, ahol kihagyhatatlan helyzetbe hozta Aaron Gordont:

Az ott bizony egy cunder, mi ezeket nem NBA-játékosoktól, hanem a Győri Audi ETO KC, az FTC Rail-Cargo Hungaria, a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged klasszisaitól szoktunk meg. De Campazzo ezt is tudja.

A meccset egyébként a Denver Nuggets nyerte 117-112-re, Campazzo 8 pontot dobott, kiosztott 6 gólpasszt, és szerzett 3 labdát. A pontokért ezúttal az egyaránt 30 pontos Nikola Jokic és Michael Porter Jr felelt:

A győzelmővel a Nuggets bebiztosította, hogy a rájátszás első körében pályaelőnye lesz.

NBA a Sport TV-n:

Pénteken hajnali négytől a Sport1-en élőben, a Sport2-n este kilenctől felvételről a Phoenix Suns – Portland Trailblazers-meccs lesz látható. Vasárnap a Sport2-n hajnali kettőtől élőben, délelőtt 10:30-tól felvételről a San Antonio Spurs és a Phoenix Suns összecsapását szurkolhatjuk végig, és a hetet vasárnap este főműsoridőben, 21:30-tól a New Orleans Pelicans – Los Angeles Lakers-mérkőzés zárja. Az Alley-oop szombaton 22:30-kor lesz a Sport1-en, és a műsort egy csemege, a 23:30-tól élőben közvetített Hall of Fame-beiktatás követi. Bizony, Kobe Bryant, Kevin Garnett és Tim Duncan a Hírességek csarnokának tagja lesz. Csütörtökön 17:30-kor a Trash Talkból sem maradhat majd ki az NBA.