Lewandowski már Gerd Müller szintjén • SportTV

Lewandowski már Gerd Müller szintjén

2021. 05. 17. 17:00    
Olvasási idő: < 1 perc

Robert Lewandowski utolérte az egy idényen belül szerzett Bundesliga-gólok tekintetében Gerd Müllert. Negyven gól egy szezonban, és a lengyelnek még van egy meccse az évadban!

Csaknem öt évtized kellett hozzá, de valakinek sikerült beállítania Gerd Müller utolérhetetlennek hitt gólrekordját a Bundesligában. Robert Lewandowski már az előző szezonban is „szemezett” a 40 gólos csúccsal, de akkor végül megállt 34-nél, ezúttal viszont még a sérülések sem tudták annyira lefékezni, hogy ne érte volna el a negyvenes határt. Mindössze 28 bajnokin 40 gólt termelt, így az utolsó fordulóban, az Augsburg ellen még arra is van lehetősége, hogy felülmúlja a Nemzet Bombázóját.

„Óriási megtiszteltetés, amit elértem. Nekem is, valamint a Bundesliga modern történelmének is. Legendás rekord volt, amely sokáig ellenállt a támadásoknak. Hihetetlen, amit Gerd Müller hajdan elért. Sohasem mertem arra gondolni, hogy vele akár csak egy rekordot is társbérletben tarthatok” – vallotta be a találkozó után a Bayern München lengyel csatára.

Lewandowskinak a mostani már a negyedik olyan idénye, amelyben legalább 30 bajnoki gólt jegyez (Gerd Müllernek öt ilyen volt a Bundesligában), viszont az idei 1,4 gól/meccses átlagánál egyszer sem tudott jobbat produkálni. Az xGoals-statisztikáját (ez a várható gólokat jelenti) alaposan felülmúlta, matematikai alapon megállt volna 0,96-os átlagnál, ami 27 gólt jelentene eddig.

„Robert évek óta világszinten új mérföldköveket ér el. Volt Európa legjobbja, aztán a világé, most pedig ez a csúcs. Ezzel a góllal egy szintre került Gerd Müllerrel, minden idők egyik legnagyobbjával. Hihetetlen teljesítmény, amivel ő is, a csapat is szobrot állított magának. Gratulálok, le a kalappal Robert!” – méltatta csatárát Oliver Kahn, aki 2022. január elsejétől a gazdasági társaság nagyfőnöke lesz.

Lewandowskinak az abszolút Bundesliga-csúcshoz még 89 gólt kell összehoznia. Gerd Müller 365-ször talált a kapuba, ő 276-szor. A jelenlegi tempóját elnézve, ez még három idény. Pillanatnyilag 32 éves. Beleférhet neki…

A Sport1-en 19:30-kor kezdődő Germániában részletesen is foglalkozunk Robert Lewandowski gólcsúcsával, addig is, szavazzatok a 33. forduló legszebb góljára!

Ki szerezte a 33. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Justin Kluivert (RB Leipzig) a Wolfsburg ellen

0%

Maximilian Philipp (Wolfsburg) 1. gólja az RB Leipzig

0%

Andreas Voglsammer (Bielefeld) a Hoffenheim ellen

0%