Hajrá, Dalma és Panni! • SportTV

Hajrá, Dalma és Panni!

2021. 07. 16. 01:47    
Olvasási idő: 2 perc

Elérkezett a negyeddöntő napja a Hungarian GP WTA 250-es tenisztornán. Az első nyolc kiemeltből már csak az első és a második, Julija Putyinceva és Daniella Collins van már csak versenyben, ugyanakkor a három magyar szabadkártyás közül még ketten is tovább játszhatnak, Gálfi Dalma és az élete első WTA-viadalán induló Udvardy Panna is.

Udvardy Panna élete első WTA-versenyén már az elődöntőért játszhat! (Fotó: szekesfehervar.hu)

Az első találkozó két exszovjet tagállamból származó versenyzőé. Az élkiemelt kazah Julija Putyinceva és az ukrán Katerina Kozlova kezdi a „táncot”, azaz a világrangsor 42. és 154. helyezettje. Korábban kétszer is összecsaptak, három esztendeje Kvangcsouban és Tajpejen, egyformán negyeddöntőben és egyaránt a kazah lány nyert két szettben.

A második mérkőzést Gálfi Dalma (vlr.: 170.) vívja a szerb Olga Daniloviccsal (vlr.: 126.). Dalma remek versenyzéssel győzte le az előző körben a szlovák Schmiedlovát (5:2, 7:5), a szerb lány a román Barát verte meg szettveszteség nélkül. Egy ízben már találkoztak, igaz nem egyesben, hanem párosban. Méghozzá négy éve Hódmezővásárhelyen egy ITF-torna nyolcaddöntőjében. Dalma párja a szlovén Zidansek volt, Danilovicsé meg az éppen a következő meccsen pályára lépő Udvardy Panna, előbbi páros döntő szettben 10-6-ra nyert.

Udvardy Panna (vlr.: 204.) újoncként negyeddöntős WTA-tornán, a 22 éves kaposvári lány ellenfele a nála két esztendővel idősebb Anhelina Kalinina (vlr.: 95.) lesz. Most ne dőljünk be a rangsorkülönbségnek, Panna az előző körben a 9 hellyel jobban álló, a versenyben 6. kiemelt Szasznovics fölébe tudott kerekedni egy rövidített és egy viszonylag sima játszmában. S lehet, hogy van még tovább is a „tankjában”!

A centerpálya negyedik találkozója a 2. kiemelt Danielle Collins (vlr.: 49.) és az argentin  Paula Ormaechea (vlr.: 255.) csatája, akik korábban nem métkőztek még meg.

A negyeddöntőnél tartanak Newportban is a Hall of Fame Open ATP 250-es viadalon. A felső ágon az első és a 8. kiemelt, azaz a kazah Bublik és a 2018-ban még wimbledoni döntős Kevin Anderson már elődöntős, mi a negyeddöntő alsó ági két mérkőzését mutatjuk meg. Az elsőn a húszesztendős amerikai  Jenson Brooksby (vlr.: 152.) küzd meg a német Peter Gojowczykkal (vlr.: 131.), aki 11 évvel idősebb nála. A fiatal amerikai előbb az ismert orosz Donszkojt verte meg két, majd a honfitárs Denis Kudlát három szettben, Gojowczyk az előző körben két 6:3-as játszmában ütötte ki a 4. kiemelt Vasek Pospisilt. A másik meccsen a 7. kiemelt ausztrál Jordan Thompson (vlr.: 71.) találkozik a viadal meglepetésemberével, Maxime Cressyvel (vlr.: 155.), aki ez előző kanyarban a 2. kiemelt Sam Querreyt tüntette el a mezőnyből egy több mint másfél órás, háromszettes csatában.

HUNGARIAN GRAND PRIX WTA 250-ES TORNA. Sport2 11:00  a negyeddöntő mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József és Fazekas Erzsébet, szakkommentátor: Köves Gábor és Machán Róbert).
HALL OF FAME ATP 250-ES TORNA, Sport2 19:00 a negyeddöntő mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Köves Gábor)