Ma este El Clásicót játszik Ronaldinho, Rivaldo, Figo és Roberto Carlos. A Sport2 élőben közvetíti. • SportTV

Ma este El Clásicót játszik Ronaldinho, Rivaldo, Figo és Roberto Carlos. A Sport2 élőben közvetíti.

2021. 07. 20. 12:19    
Olvasási idő: 2 perc

A Sport TV ma képernyőre tűz egy igazi csemegének ígérkező mérkőzést, ami miatt minden futballrajongó szíve megdobban majd: Látható lesz egy Barcelona Legendák – Real Madrid Legendák mérkőzés, amelyen többek között Rivaldo, Ronaldinho, Deco, Luís Figo, Roberto Carlos és Iván Campo is pályára lép. A találkozót kedd este 19:30-tól közvetíti élőben a Sport2.

Oh, azok a csodálatos kétezres évek. (Fotó: Getty Images)

Mintha csak a 2000-es évek első felében lennénk, amikor a Barcelona és a Real Madrid vérre menő csatákat vívott egymással a spanyol bajnokságban. Felsorolni is nehéz, mekkora legendák szerepeltek ekkortájt a két csapat kötelékében. Az viszont biztos, hogy minden fociszurkolónak beugrik pár jelenet, ha azt mondjuk, Ronaldinho, Luís Figo, Rivaldo, Roberto Carlos, Deco vagy épp Iván Campo. Mindannyian mély nyomot hagytak a Katalánok és a Királyi Gárda történetében. Ezért hatalmas dolog, hogy ma este Tel Avívban, a harmincezres Bloomfield stadionban újra pályára lépnek egykori csapataik mezében. Mielőtt valaki kérdezné, Figo természetesen a Real Madrid mezét viseli majd, hiszen ott játszott később, 2000-től 2005-ig.

A Barcelona hivatalos felületein arról is írt, kik alkotják a teljes keretet: Ronaldinho, Rivaldo, DecoJon Andoni Goikoetxea, Miquel ‘Nanu’ Soler, Guillermo Amor, Gaizka Mendieta, Javier Saviola, Ronald de Boer, Juan Carlos Rodríguez, Frédéric Déhu, Samuel Okunowo, Jofre Mateu, Daniel Tortolero, Juan Pablo Sorín, Francisco Javier Doz Guzmán, Oscar Arpón és Jesús Mariano Angoy. A Real Madrid nem adott ki hasonló közleményt, de biztosan ott lesz a keretben Figo, Roberto Carlos, Iván Campo, José Amavisca, Luis Milla és Alfonso Perez, César Sánchez, Fernando Sánz, Jesús Vallejo, Pedro Munitis, Aspas, Alberto Rivera, Víctor Sánchez és Jordi Codina.

Nos, ezekért a nevekért megéri ma a Sport2-re kapcsolni 19:30-kor, a legendák megmérettetését Faragó Richard közvetíti. Egyébként a két gigaklub „öregfiúk-csapata” rendszeresen játszik bemutatómérkőzéseket, a Barca utoljára a pandémia előtt, 2020 márciusában lépett pályára. Legendák közötti El Clásicót legutóbb 2017-ben rendeztek, azon a meccsen 3-2-re nyert a Barca, Ronaldinho három gólpasszt adott, és 2008 után akkor először vette fel a gránátvörös-kék mezt.

Barcelona Legendák – Real Madrid Legendák: július 20., kedd 19:30, Sport2 (élő)

További felkészülési meccsek:

A Sport TV rangos előkészületi mérkőzéseket is közvetít a ránk váró hetekben. Többek között a Liverpool nyári felkészülését követhetjük majd a Sport1-en és a Sport2-n. Ez a sorozat is kedden kezdődik, közvetlenül az El Clásico előtt. A Liverpool egy félidőt játszik a Wacker Innsbruck, egy félidőt pedig a VfB Stuttgart ellen, és mindkét ütközetet Méhes Gábor közvetíti.

Liverpool – Wacker Innsbruck: július 20., kedd 18:00, Sport2 (élő)

VfB Stuttgart – Liverpool: július 20., kedd 18:45, Sport2 (élő)

Mainz – Liverpool: július 23., péntek 18:15, Sport1 (élő)

Hertha BSC – Liverpool: július 29., csütörtök 20:15, Sport2 (élő)

Brentford – West Ham: július 31., szombat 16:00, Sport1 (élő)

Liverpool – Bologna „A”: augusztus 5., kedd 16:00, Sport2 (élő)

Liverpool – Bologna „B”: augusztus 5., kedd 20:00, Sport2 (élő)

Brentford – Valencia: augusztus 7., szombat 18:30, Sport1 (élő)

Liverpool – Athletic Bilbao: augusztus 8., vasárnap 16:00, Sport1 (élő)