Veszprém: sikerrajt után „örök visszavágó” • SportTV

Veszprém: sikerrajt után „örök visszavágó”

2021. 09. 23. 16:55    
Olvasási idő: 2 perc

A PSG ellen pazarul rajtolt az idei BL-ben a Veszprém. Első idegenbeli ellenfele az a csapat lesz, amely 2016 májusában „beégette” nevét minden magyar kézilabda-rajongó, mi több, minden sportszerető magyar emlékezetébe.

Lékai Máté nagy csatára számít és két ponttal számol Kielcéből (Fotó: Veszpremhandball.hu)

KIELCE–VESZPRÉM

Természetesen” a lengyel rekordbajnok Kielcéről van szó, amely öt esztendeje a kölni fináléban 9 gólos hátrányból állt fel a veszprémiek ellen, majd a döntetlent hozó hosszabbítást követően 7 m-esekkel „elhappolta” a trófeát a már győztesnek látszó magyar bajnoktól. Azelőtt és azóta is vesztett már BL-finálét a bakonyi csapat, de ilyen fájdalmas vereséget nem szenvedett.
S persze azóta minden Kielce elleni meccs afféle „visszavágó”, s hiába nyer legtöbbször a Telekom, csak időlegesen enyhíti a fájdalmat, el nem tüntetheti…
A lengyelek igyekeznek magukhoz térni a Dinamo Bucuresti-től elszenvedett vereség okozta sokkból.
Az összesített statisztika 14 meccs után 10 veszprémi győzelmet mutat, három normál játékidős Kielce-sikert és egy döntetlen – csak azt tudnánk feledni. Előző két összecsapásuk a legutóbbi idényben történt, mindké együtte otthonában nyerni tudott.
Számos kielcei játékos hihagyta a bukaresti meccset, miként Alex Dujshebaev is, ők mind viszatérhetnek a mérkőzésre. Mindkét csapat bajnoki győzelemmel melegített a kupacsatára. A Kielce 30–21-re győzte le
a Zabrzét, a Veszprém 30–27-re bizonyult jobbnak a Ferencvárosnál.
A veszprémiek klubhonlapja Lákai Mátét kérdezte meg a találkozó esélyeiről:

Nem is tudom, hányadik meccsemet játszom már Kielcében, a Talant elleni mérkőzések mindig nagy taktikai csatát hoznak. Nagyon jó a Kielce játékosállománya, igaz, az első fordulót sérülés miatt kihagyta a két Dujsebajev-fiú, de nem tudjuk, ellenünk játszanak-e majd. Nagy csatára számítok, de nagyon örülnék, ha el tudnánk hozni a két pontot.”

PORTO–FLENSBURG

Mindkét csapat veszített a BL-idényrajton: a Flensburg ottthon kapott ki a hét meccén a címvédő Barcától (2521), a Porto pedig a Motortól Zaporizzsjában (3027)
A két együttes azonos csoportban volt tavaly is, a Flensburg hét góllal nyert otthon. A portói meccset „Covid-okokból” nem játszották le, a két pontot 10–0-s fiktív gólkülönbséggel a potugálok javára írták.

Az előző kiírásban a Flensburg csupán két idegenbeli mérkőzését vesztette el, a másodikat a későbbi döntős Aalborg ellen. A német együttes a hétvégén Bundesliga rangadót veszített a Kiel ellen (3323), míg a Porto könnyed győzelmet aratott a Horta fölött (3825)

A Flensburgból Franz Semper and Magnus Röd egyaránt nem szerepelhet, mert hosszabb ideje sérültek.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör. Sport1 18:30 Lomza Vive Kielce SC–Telekom Veszprém HC (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András); Sport1 20:30 FC Porto–SG Flensburg Handewitt (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Pásztor István)
BUNDESLIGA, 4. forduló. Sport1 22:30 Leipzig–Hamburg (felv., kommentátor: Gyulai Miklós)