Veszprém-feladat: hozni a zaporizzsjai formát • SportTV

Veszprém-feladat: hozni a zaporizzsjai formát

2021. 11. 17. 15:44    
Olvasási idő: 2 perc

Négy BL-mérkőzéssel jelentkezük a kézilabda-kupaszerdán. Három férfitalálkozóval – ebből kettőt élőben mutatunk és egy elhalasztott női rangaó pótlásával. Nekünk a legfontosabb persze a veszprémiek zaporizzsjai vendégjátéka.

Vladimir Cupara védéseire nagy szülság lehet a zaporizzsjai két ponthoz (Fotó: Getty Images)

MOTOR–VESZPRÉM

Három nappal a hazai csúcsrangadó után már Ukrajnában van jelenése a veszprémi kézilabdacsapatnak. A gárda Zaporizzsjába utazik, ahol eddigi négy fellépésből csak az elsőt vesztette el, a másik három alkalommal győztesen távozott.
A két csapat egyszer már összecsapott az idényben, még szeptemberben a SEHA-liga elődöntőjében Momir Ilics együttese 36–29-es győzelmet aratott, majd a trófeát is hazavihette Zadarból.
A B-csoportban a Veszprém jelenleg a harmadik, 8 ponttal, míg az ukrán bajnok a 7., négy megszerzett pontjával. (Igaz, abból kettőt a PSG hazai legyőzésével szerzett!) A bakonyi együttes a válogatott szünetben három új igazolást jelentett be a jövő idényre: nyártól a jobbszélső Mikita Vailupau (Meskov Breszt), a beállós Dragan Pechmalbec (Nantes) és a balátlövő Jehja el-Deraa Zamalek) is a magyar rekordbajnok sorait erősíti.
A Veszprém a hétvégén 26–26-os döntetlenre végzett otthon a Szegeddel a bajnoki csúcsrangadón, a Motor 5 mérkőzés után hibátlanul vezeti a szerényebb nívójú fehérorosz bajnokságot, három mérkőzésén is 50-nál több gólt szerezve és 20-nál kevesebbet kapva.

Kapcsolódó

MOTOR–VESZPRÉM BL-kupamúlt

Összesen: 8 mérkőzés–1 Motor-győzelem–0 döntetlen–7 Veszprém-siker / 219–278-as gólkülönbség. Zaporizzsjában: 4–1–0–3 / 106–118.
A legelső mérkőzés: MKB MVM Veszprém–HK Motor Zaporizzsja 44–37 (20–13), Veszprém, 2013. 10. 10., BL-csoportmérkőzés. A legutóbbi mérkőzés: Telekom Veszprém KC–HK Motor Zaporizzsja 34–30 (18–17), Veszprém, 2021. 2. 17., BL-csoportmérkőzés

FLENSBURG–DINAMO BUCURESTI

A német klassziscsapat a B-csoport sereghajtója 3 ponttal, az újonc román bajnok egy ponttal szerzett többet, s egy hellyel áll előtte. Először találkoznak a nemzetközi kupaporondon.
Hampus Wanne az 5. a BL aktuális góllövőlistáján 37 gólt szerezve, Raul Nantes 11. ugyanabban a rangsorban 31 találattal. A német együttes a múlt héten tovább öt évre, 2026-ig meghosszabbította szerződését beállósával, Johannes Gollával.
Az FH 4. a Bundesligában, miután a hétvégén 31–26-ra legyőzte a Rhein Neckar Löwent, a Dinamo szintén megszerezte a két pontot a Buzau elleni fölényes sikerrel (35–24).

KÉZILABDA EUROKUPÁK. FÉRFI BL. Sport1 16:00 Nantes Handball–GOG (felv., kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila); Sport1 18:00 HK Motor Zaporizzsja–Telekom Veszprém KC (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Pásztor István); Sport1 20:30 SG Flensburg-Handewitt–CS Dinamo Bucuresti (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Pásztor István).
NŐI BL. Sport1 22:30 Metz Handball–CSZKA Moszkva (felv., kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Borsos Attila)