Corralesé a legtöbb védés a BL-ben • SportTV

Corralesé a legtöbb védés a BL-ben

2021. 12. 16. 11:33    
Olvasási idő: < 1 perc

Tíz forduló után Rodrigo Corrales (Telekom Veszprém) büszkélkedhet a legtöbb védéssel a férfi kézilabda BL-ben, míg az átlövéseket csapattársa, Vladimir Cupara hárítja a legjobb hatékonysággal.

A datahandball érdekes kapusstatisztikákkal örvendeztette meg a kézilabda Bajnokok Ligája iránt érdeklődőket, ráadásul az ötből négy kategóriában magyar csapat kapusa is ott van az élmezőnyben.

A legtöbb védéssel például Rodrigo Corrales, a Telekom Veszprém kapusa büszkélkedhet, aki legalább 15-tel előzi meg poszttársait. A legjobb ötben itt további sztárcsapatok hálóőreit találjuk, hiszen Gonzalo Pérez de Vargas (Barcelona), Vincent Gerard (PSG) és Benjamin Buric (Flensburg) is a legjobb ötben található.

Fotó: twitter.com/datahandball

Ők négyen – speciel az első négy helyet kisajátítva – a védési hatékonysági listát is uralják, Corrales itt holtversenyben a második Gerard-ral a maga 33 százalékával.

Fotó: twitter.com/datahandball

Az átlövések (kilenc méterről leadott lövések) hárításában pedig az egyesített veszprémi, szegedi különítmény viszi a prímet, az éllovas Vladimir Cupara (Veszprém) mögött Mikler Roland (Pick Szeged) és Corrales holtversenyben a második.

Fotó: twitter.com/datahandball

Mindössze a ziccervédéseknél

Fotó: twitter.com/datahandball

és a hetesek hárításánál nincs ott egyetlen, magyar csapatban védő kapus sem.

Fotó: twitter.com/datahandball

A Sport TV élőben közvetíti a kézilabda Bajnokok Ligája küzdelemsorozatát.