DeMar DeRozan újabb meccsnyerő tripláját sem hiszed el • SportTV

DeMar DeRozan újabb meccsnyerő tripláját sem hiszed el

2022. 01. 02. 12:14    
Olvasási idő: < 1 perc

Tegnap már írtunk róla, hogy DeMar DeRozan lélegzetelállítóan zárta az óévet, erre most rátett egy lapáttal, és az újévet is így indította: Megint dobott egy meccsnyerő dudaszós triplát kiszorított helyzetből.

Rajong érte egész Chicago és a saját csapata. (Fotó: twitter / @chicagobulls)

Nehéz szavakba önteni, milyen formában van DeMar DeRozan. A tegnapi meccsnyerője nem volt elég neki, ezért megismételte a bravúrt, az áldozat most a Washington Wizards volt. Mutatjuk a végjátékot:

A dobás még egyszer:

Soha nem fordult elő, hogy egy játékos két egymást követő napon meccsnyerő dudaszós kosarat az NBA-ben,

főleg nem úgy, hogy az két különböző évben legyen. Larry Bird még 1985-ben dobott két egymást követő meccsen ilyet, de azok nem egymást követő napon történtek.

Csoda, hogy a negyedik negyedek királya is arról beszélt, nem is tudja, hogy ez most tényleg megtörténik, vagy csak álmodik. DeRozan nyolc pontot átlagol a negyedik negyedekben, amivel ligaelső holtversenyben Giannis Antetokounmpóval. Mezőnyből 53, triplából 54 százalékkal tüzel ilyenkor, és az ESPN Stats & Info adatai szerint soha nem volt még játékos, aki ilyen statisztikát tudott felmutatni a negyedik negyedekben.

Örülhet DeRozan, mert Jordan Bell személyében remek csapattársa van, aki mindkét meccs után összeszedte a meccslabdát neki. Bell egyébként tíznapos szerződéssel van a csapatnál, de még nem lépett pályára.

A Bullsnak újra jó csapata van, sokadszor is kijelnthetjük, és immár egyedül állnak a Bikák kelet élén 24-10-es mérleggel, ebben vastagon benne van a hetes győzelmi sorozatuk.

Ez is téma lesz a vasárnap Alley-oopban, ahol Csabi és Bazska várja a nézőket, de készülünk egy Toronto Raptors – New York Knicks meccsre is:

NBA Action: január 2., vasárnap 13:00, Sport1

Milwaukee Bucks – New Orleans Pelicans: január 2., vasárnap 15:45, Sport1 (felv.)

Alley-oop: január 2., vasárnap 20:30, Sport2 (élő)

Toronto Raptors – New York Knicks: január 2., vasárnap 21:30, Sport2 (élő)